*Nettavisen* Nyheter.

Jus-politiker hevet dobbel lønn

Foto: tv2 (TV 2 Nettavisen)

Anne Marit Bjørnflaten (Ap) fikk til sammen 19.950 kroner for møter i Regionaliseringsutvalget. Samtidig hevet Bjørnflaten, som nå er leder for Justiskomiteen, full lønn.

Bjørnflaten, som i dag er leder av Justiskomiteen på Stortinget, satt i Regionaliseringsutvalget i Troms som ble nedsatt i 2003. De leverte sin rapport i juni året etter. I denne perioden var Bjørnflaten ansatt i full stilling som heltidspolitiker for Ap i Tromsø kommune.

Bjørnflaten takket ja til en fylkeskommunal møtebonus på 2.850 kroner per dag, samtidig som hun hevet full politikerlønn fra Tromsø kommune, skriver Nordlys.

Ifølge reiseregningene som Nordlys har gjennomgått, fikk Bjørnflaten utbetalt 19.950 kroner i møtegodtgjørelse for fire møter i Regionaliseringsutvalget, i tillegg til dekning av diett- og oppholdsutgifter. Ifølge reglene inkluderer møtegodtgjørelse tapt arbeidsfortjeneste.

Ifølge personalsjef Wenche Bergmo i Tromsø kommune unnlot Anne Marit Bjørnflaten å be om lønnstrekk for møtene hun deltok på i Regionaliseringsutvalget. Hun hevet dermed ved flere tilfeller dobbel lønn.

Bjørnflaten sier at hun vil rydde opp dersom hun har gjort en feil, og betale tilbake det hun skylder Tromsø kommune

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag