RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jus-studenter truer med aksjon

Sist oppdatert:
Jus-studenter ved Universitetet i Bergen kan komme til å aksjonere for å ramme juridisk fakultet økonomisk. Årsaken er uenighet om en kvalitetsreform.

Aksjonen «Studenter for forbedring av reformen» startet opp i desember 2004, og har foreløpig rekruttert 150 av rundt 2000 studenter. Aksjonen oppsto fordi mange studenter mener seg overkjørt av fakultetet i forbindelse med innføringen av den nye kvalitetsreformen. Initiativtakerne til aksjonen, Jan Greve Hagfors og Tord Kvinge Jordet, sier målet er å få fakultetsledelsen til å lytte til dem, melder studentavisa Studvest.

- De alminnelige kanalene har ikke fungert i denne sammenhengen. Studentene har ikke fått gjennomslag for noen saker, og det er stor misnøye i studentmassen, forteller Jan Greve Hagfors til TV 2 Nettavisen.

- Har blitt hørt
Dekanus Ernst Nordtveit ved juridisk fakultet kjenner seg ikke igjen i det studentene sier, og mener dialogen de har hatt med studentene gjennom det juridiske studentutvalget og studentenes representanter i styret har vært god nok.

- Studentene har blitt hørt gjennom hele prosessen. De fikk ikke gjennomslag for alt de mente, men det at man ikke når frem i en beslutningsprosess betyr ikke at man ikke har blitt hørt, forklarer professoren til TV2 Nettavisen.

- Vi hadde ikke gått ut med dette hvis vi hadde følt at vi ble hørt, svarer Hagfors.

- Går ut over studentene
Bakgrunnen for misnøyen blant studentene er et misforhold mellom det studentene og fakultetet mener er en gunstig måte å studere på. Noen av kravene er blant annet at universitetet må gjeninnføre en ordning med to eksamenssensorer istedenfor én, og at de avskaffer obligatorisk undervisning.

- Sånn som det er nå, så går reformen ut over studentene. Vi synes ikke det er et godt studium å gå på, sier Hagfors, som understreker at han kun uttaler seg på vegne av de 150 som foreløpig er med på aksjonen.

Vil ikke aksjonere enda
Hagfors sier at det ikke er aktuelt å aksjonere for å ramme fakultetet økonomisk på nåværende tidspunkt, men at det vil bli vurdert dersom de får med seg mellom 500 og 1000 av de totalt 2000 studentene på fakultetet. Aksjonsgruppen vil i så fall bruke virkemidler som å klage på eksamensresultater uten grunn, eller melde seg opp til allerede gjennomførte kurs.

- Når det gjelder å sette i gang en aksjon, så har jo ikke fakultetet noen økonomiske interesser utover å skaffe midler til å gi undervisning og å drive forskning. Hvis folk påfører fakultetet unødige utgifter ved å klage eller melde seg på kurs uten at det er reelt, så må det føre til innstramninger på andre felt og mindre penger til undervisning. Vi lar oss ikke presse til å gjøre noe som ikke er faglig eller pedagogisk optimalt, sier dekanus Ernst Nordtveit.

Hagfors understreker at aksjonen blir gjort for studentene og ikke mot fakultetet, og at det overordnede målet er å gjøre fakultetet til det beste i landet - noe de mener det ikke er i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere