RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kabelbrudd stoppet Østfold-togene

Sist oppdatert:
Kabelbrudd førte til full stans på Østfoldbanen mandag.

Det ble full stans i togtrafikken på Østfoldbanen mellom Oslo S og Ski mandag morgen da signalanlegget falt ut på grunn av kabelbrudd.

SISTE: Jernbaneverket melder mandag ettermiddag at det blir stans i lokaltrafikken på strekningen ut driftsdøgnet, mens regiontogene vil gå, men med forsinkelser.

Stans i flere timer
Feilen ble oppdaget ved sju-tiden. Jernbaneverket varslet at feilen skulle være utbedret klokka 11, men flere timer senere var det fortsatt full stans på strekningen.

«Det har tatt lengre tid å reparere kabelbruddet mellom Oslo S og Ski enn først antatt. Men i 14-tida skal det kompliserte kabelbruddet være reparert», skriver Jernbaneverket på sine nettsider.

Rammer flere tusen reisende
- Dette rammer flere tusen passasjerer, og det er svært beklagelig, sier informasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby ved NSB til Nettavisen.

NSB jobbet på spreng for å få tak i busser til erstatning for de innstilte togene, men hadde i morgentimene mandag vanskeligheter med å få tak i nok busser.

Signalproblemene førte til at togene straks måtte kjøre inn til nærmeste stasjon og bli der. Lokaltog ble stoppet enten på Ski eller Oslo S avhengig av om de var på vei vestover eller østover. Regiontog fra Halden ble stoppet på Ås stasjon.

- Dette berører mange reisende, og det er selvfølgelig trist, uttalte vakthavende informasjonssjef Arvid Bårdstu ved Jernbaneverket til Nettavisen tidlig mandag morgen.

Anleggsarbeid kan være årsak
Brudd på en kabel var årsaken til problemene. Kabelbruddet ble påvist ved Loenga, sør for Oslo S og ved foten av Ekeberget. Kabelbruddet ble registrert i nærheten av anleggsarbeidene som foregår i forbindelse med omlegging av veisystemet der, opplyser Jernbaneverket på nett.

I en pressemelding oppga Jernbaneverket at de regnet med å ha kabelen reparert og fjernstyringen i orden ved 11-tiden, men det klarte de ikke.

Ingen info på tavler og via høyttalere
Når fjernstyringen faller ut, betyr det at togleder ikke kan se hvor togene er på linjen. Av sikkerhetsmessige grunner blir derfor togene tatt inn til nærmeste stasjon og må bli stående der til feilen er funnet og rettet, skriver Jernbaneverket på sine nettsider.

Høyttalerinformasjon og informasjon via tavler på stasjoner og holdeplasser ble også satt ut av drift på grunn av kabelbruddet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere