*Nettavisen* Nyheter.

Kabinansatt tatt i promillekontroll på Gardermoen

En kabinansatt er anmeldt for promille under en stikkprøvekontroll på Oslo lufthavn.

07.11.15 13:04

En kabinansatt er anmeldt for promille etter en stikkprøvekontroll på Oslo lufthavn.

Den tilfeldige kontrollen ble gjort klokka 7.30 lørdag morgen.

– Vi gjennomførte en stikkprøvekontroll på besetningen på et fly som skulle reise fra Gardermoen. Da var det én fra kabinpersonalet som ble registrert påvirket av alkohol, forteller Paal Sørhagen, politiets stasjonssjef på Gardermoen.

– Personen ble tatt med til blodprøve, og etter blodprøven ble vedkommende dimittert og reiste hjem og ikke med flyet, sier han til NTB.

Flyet lettet som planlagt, men ble 15 minutter forsinket.

Sørhagen ønsker ikke å opplyse hvilket flyselskap det er snakk om. Han begrunner dette med et behov for å bygge tillit med flyselskapene.

Den kabinansatte kan vente seg en straff. Saken vil bli vurdert opp mot både luftfartsloven og loven om pliktmessig avhold.

En latvisk Air Baltic-kaptein ble tidligere i år dømt til ti måneders fengsel etter at han og tre andre besetningsmedlemmer ble pågrepet med promille like før flyavgang på Gardermoen. Kapteinen hadde 0,54 i promille. Han har anket dommen fra Øvre Romerike tingrett.

Men generelt er holdningene gode, mener Sørhagen.

– Det hører med til sjeldenhetene at vi får utslag. Vi har gjennomført flere stikkprøvekontroller uten treff, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.