*Nettavisen* Nyheter.

Kadras voldsmenn ble filmet

- Her ble jeg slått bevisstløs, forteller Kadra gråtkvalt. Overvåkingskameraer få meter unna filmet overfallsmennene.

13.04.07 16:51

MØLLERGATA (Nettavisen) Politiet har i dag sikret seg opptak fra overvåkingskameraer i Møllergata og sidegatene. Nettavisen har sett materialet og kan avsløre hva de inneholder.

Kadra: - Det er dem
Personene på den ene videoen stemmer overens med dem Kadra Noor (26) utpeker som voldsmennene.

- Etter det du forteller, høres det ut som overvåkingskameraene har fanget opp dem som banket meg opp, sier hun til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ida Johansson

Politiet går nå gjennom filmene i jakten på potensielle gjerningsmenn.

- Vi sjekker ut overvåkingskameraene i det aktuelle området, sier vaktleder Agnar Aannestad ved Sentrum politistasjon til Nettavisen.

LES OGSÅ: Kadra overfalt og banket

Natt til torsdag var Kadra på Sikamikanico i Møllergata i Oslo sentrum. Ved stengetid forlot hun utestedet og gikk i retning Youngstorget.

Flere menn skal ha fulgt etter Kadra. Rett utenfor Krosby Møbler (få meter unna Venstres Hus) skal hun ha blitt slått og sparket bevisstløs.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ida Johansson

- Jeg lå sånn og mennene stod rundt meg og sparket, forteller Kadra mens hun demonstrerer hvordan hun ble slått i bakken.

Hennes eneste tanke var å beskytte hodet mot alle slagene.

- En av mennene skrek «Du tråkker på Koranen», og jeg tenkte «I Allahs navn, hva er det som skjer?» forteller Kadra.

Hun klarer ikke å holde tårene tilbake når hun forteller om det grusomme overfallet.

- Jeg husker capsen
Få meter unna stedet der Kadra skal ha blitt slått og sparket, er det flere overvåkingskameraer.

Klokken 03.27 natt til torsdag fanget et overvåkingskamera opp en ungdomsgjeng av afrikansk opprinnelse på vei ned Pløens gate, en sidegate til Møllergata.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ida Johansson

Til sammen er det syv ungdommer som går i følget. Tre av dem ser ut til å være jenter. En gutt som står med ansiktet mot kameraet, er iført caps.

- Jeg husker gutten med caps, og det var tre jenter i gjengen. Taxisjåføren som kjørte meg hjem etterpå, fortalte at hele gjengen forsvant nedover mot 7-11 i gaten hvor overvåkingskameraet er plassert, forteller Kadra.

For langt unna
Den samme gjengen er trolig filmet rett utenfor Venstre Hus like før. Men bildene fra dette overvåkingskameraet er uskarpe og vanskelig å tyde.

Kameraene har imidlertid ikke fanget opp selve voldsepsioden. Kadra ble slått i bakken utenfor nabobygget til Venstre Hus, som er for langt unna til at overåkingskameraet kunne fange opp epsioden.

Kadra er livredd etter overfallet.

- Møllergata er en gate jeg er mye i. Jeg jobber like i nærheten, er med i Unge Venstre som holder til her, og drikker øl med venner på Justisen. Nå vet jeg ikke hvordan jeg skal kunne gå til jobb lenger engang. Jeg er så redd!

Rett før klokken 16 ankom Kadra Sentrum politistasjon for anmelde overfallet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.