Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kaffekongen sponser ørehvisker

Foto: Håvard Solem
Sist oppdatert:
Bergensordfører Herman Friele har fått sitt eget kaffehus til å betale for en politisk rådgiver som skal hjelpe ordføreren i arbeidet.

- Jeg har forhandlet frem en avtale med min tidligere arbeidsgiver Kaffehuset Friele. Selskapet gir et økonomisk bidrag til Høyre som er stort nok til at jeg får ansatt en politisk sekretær, sier Friele til Bergens Tidende.

Sammenblanding
Flere lokalpolitkere i Bergen reagerer på det de kaller en sammenblanding av offentlig og privat økonomi.

- Jeg reagerer veldig dette. Vi ønsker et politisk system som er troverdig og der det ikke kan bli stilt spørsmål om bindinger mellom private og offentlige interesser. Derfor blir dette helt feil og konfliktfylt, sier bystyrets fremste opposisjonspolitiker Anne-Grete Strøm-Erichsen fra Ap, som varsler at saken får politisk etterspill.

- Ikke ubehag
Men klokkene ringer ikke hos Friele selv.

- Jeg har ikke noe ubehag med dette. Alle politiske partier får pengene sine et steds fra. Hvis noen legger andre tolkninger i denne avtalen, så har de selvsagt lov til det.

- For meg handler dette om hvordan jeg kan gjøre en best mulig jobb som ordfører i Bergen. Mine erfaringer tilsier at jeg trenger en diskusjonspartner og personlig saksbehandler. Da kan jeg øke min kapasitet og mine leveranser tilbake til Bergen, sier Friele til avisen.

Han sier beslutningen om å la Kaffehuset Friele betale for lønnen til rådgiveren skyldes den elendige økonomien i Bergen kommune. Men han vil ikke ut med hvor mange penger det dreier seg om.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!