RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kald skulder til Jens

Foto: Berit Almendingen (Nettavisen)
Sist oppdatert:
KrF nekter fortsatt å samarbeide med Ap i regjering.

Torsdag fyller Krf 75 år.

Partiet har aldri vært i regjering med Ap, og det har de heller ingen planer om:

- Regjeringen har bevisst kjørt frem saker der de visste at deres holdninger ville frontkollidere med KrFs holdninger. Det har skapt raseri i partiets rekker, sier KrF-leder Dagfinn Høybråten til Nationen.

Høybråten ønsker heller ikke å sitte i regjering med Frp:

- Mye tyder på at den sittende regjeringen mister flertallet, og at vi får en mindretallsregjering av et eller annet kaliber. Da er en samarbeidsregjering bestående av KrF, Venstre og Høyre sannsynlig, sier han - og fastholder at de «ikke ønsker en regjering basert på ytterpunktene i norsk politikk».

Tro på Sp
Høybråten synes det er «spennende» at flere i Sp, «som fortsatt har en god del til felles med KrF og Venstre», vil tilbake til sentrum.

Slik uttrykker KrF-sjefen jubilantens betydning i disse årene på partiets hjemmesider:

«Vi har utfordret de andre partiene til å forholde seg til viktige verdispørsmål. Vi har satt spor etter oss i viktige velferdspolitiske spørsmål som folketrygden, familiepolitiske ordninger som kontantstøtten og i kampen for en skole hvor det er godt å være og å lære. Vi har ledet an i tre av de sju samarbeidsregjeringene vi har vært med i og satt vårt preg på den politiske dagsorden i viktige faser av norsk etterkrigshistorie.»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere