*Nettavisen* Nyheter.

Kalde og slitne etter lang natt

Redningsmannskaper nådde ved 08.30-tiden de sju danskene som har sittet værfaste på Liabreen i Luster siden fredag kveld.

21.08.04 10:04

De sju danskene i 20-årene mistet kompasset og fant ikke den merkede løypa over breen da det fredag la seg tjukk tåke i området. Ved 18.30-tiden satte de seg derfor ned, og varslet noenlunde hvor de var.

Tåken var for tett til at redningsmannskaper kunne ta seg opp fredag kveld eller natt til lørdag. Da dagslyset brøt fram lørdag morgen, gjorde redningsmannskapene seg klare.

- Vi har fem personer som er i ferd med å tråkke seg oppover nå, sa operasjonsleder Kjell Biesmans i Sogn og Fjordane politidistrikt til NTB ved 06.30-tiden.

Politiet hadde ikke kontakt med danskene i løpet av natten, av frykt for at danskenes mobiltelefon kunne gå tom for batteri.

Rundt klokken 08.30 lørdag morgen nådde redningsmannskapene den danske gruppen på breen.

- Vi hadde sist kontakt med redningsmannskapene klokken 09.15, og da hadde danskene fått mat og varme klær. De var trøtte, kalde og slitne, men ingen hadde behov for legehjelp, opplyser operasjonsleder Odd Solvåg i Sogn og Fjordane politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Gruppen er nå på vei ned fra fjellet, og Solvåg regner med at de vil være nede i 12-tiden lørdag ettermiddag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.