Kaldstart for DN-journalistene

Klubbleder Kjetil Bragli Alstadheim i Dagens Næringsliv forventer en kaldstart i redaksjonen når journalistene møtes til klubbmøte mandag morgen.

Klubblederen var søndag ettermiddag i gang med å forberede den første arbeidsdagen i avisen etter streiken, og hadde møte med redaktør Amund Djuve og mellomlederne.

- Det blir en kaldstart. Mange av journalistene er fortsatt sinte og har bitre følelser overfor redaktøren. Vi har ikke kalt inn ekstrafolk søndag, men venter til mandag, da vi starter med klubbmøte, sier Alstadheim til NTB.

Ifølge klubblederen har redaktør Djuve skjønt at mange er sinte på ham fordi han forsøkte å gi ut en fullverdig avis under streiken. Journalistklubben i DN vedtok onsdag i forrige uke en uttalelse om at tilliten mellom redaktør og medarbeidere var blitt tynnslitt.

- Vi er fortsatt uenige om det var riktig å gi ut avis eller ikke. Men vi prøver å finne ut av hvordan livet skal gå videre. Jeg opplever at han viser forståelse for at vi er i en vanskelig situasjon, og det synes jeg er bra, sier klubblederen

Støtte fra NJ-leder
Selv om journaliststreiken ble avsluttet lørdag kveld, kan det ta tid før konflikten er helt løst i Dagens Næringsliv, mener leder i Norsk Journalistlag, Ann-Magrit Austenå.

Hun sier at redaktør Djuve i Dagens Næringsliv har forsøkt å gi ut en fullverdig avis under streiken og at dette har ført til et vanskelig klima i avisredaksjonen.

- Det er veldig uheldig at redaktørene velger en konfronterende linje som Djuve har gjort. Det fører til at man påfører seg selv konflikter i konflikten som kan ta mye lengre tid å lege. Journalister vil helst være på jobb og bedrive journalistikk. De ønsker i utgangspunktet ikke å streike. Men det Djuve har påført seg selv, er en veldig tynnslitt tillit mellom seg og medarbeiderne. Nå når streiken er over, er det han og medarbeiderne som skal finne ut av det. Da er det ikke Mediebedriftenes Landsforening (MBL) og Norsk Journalistlag (NJ) som skal løse problemene, sier Austenå til NRK.

De streikende journalistene kåret sjefredaktør Amund Djuve som " dagens versting" en dag under streiken.

- Mobbing
Leder Olav Terje Bergo i Mediebedriftenes Landsforening (MBL) mener at NJ må slutte å kritisere redaktør Djuve for at han forsøkte å gi ut en fullverdig avis under streiken.

Han reagerer sterkt på at streikeleder Ann-Magrit Austenå sier at Djuves opptreden under streiken har ført til et vanskelig klima i redaksjonen i Dagens Næringsliv. Bergo mener journalistene nå må slutte å henge ut Djuve.

- Jeg syns det var en useriøs mobbing av Djuve under streiken. Det går jo an å forstå at folk kan miste hodet i en streikesituasjon. Men etter at en streik er over, må en jo kjølne av hodet igjen, sier Bergo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.