RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kaller angrepet på Afghanistan en alvorlig feil

Foto: Aas, Erlend (Scanpix)
Sist oppdatert:
Utenriksministeren og forsvarsministeren er fornøyd med Norges innsats i Afghanistan, men ikke alle statsrådene er enige.

Utenriksministeren og forsvarsministeren er fornøyd med Norges innsats i Afghanistan, men SV-nestleder og statsråd Bård Vegar Solhjell kaller krigen en alvorlig feil.

- En alvorlig feil
- La oss være ærlige. Angrepet på Afghanistan var en alvorlig feil, sier Solhjell til Aftenposten i forbindelse med at han i sin bok «Solidaritet på ny» skriver at «vi tapte krigen».

Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) har på sin side gjort det klart at han mener Norges innsats i Afghanistan har vært «en suksess». Samtidig kaller forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) krigen «vellykket».

- Skjerpet kamp mot Taliban
- Krigen startet som et ledd i kampen mot terror, men endte i et statsbyggingsprosjekt. Vi etterlater oss et land der konfliktnivået er høyere enn på flere år, og der afghanske sikkerhetsstyrker står i en skjerpet kamp med Taliban og lokale krigsherrer, sier miljøvernministeren som også er statsminister Jens Stoltenbergs stedfortreder i regjeringen.

Han peker samtidig på at mye er blitt bedre i Afghanistan, blant annet går flere på skole, kvinner får gå på skole og helsesituasjonen, politi og rettsvesen er blitt bedre.

- Vedtak i hemmelighet
- Men det var ikke derfor vi gikk til krig, sier Solhjell og minner om at vedtaket om å gå i krig ble fattet «i alle hemmelighet» i den utvidede (og lukkede) utenrikskomiteen. SV fikk med Frps støtte likevel presset fram en debatt i Stortinget. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere