RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kaller Brustad inn på teppet

Foto: Berit Almendingen/Nettavisen
Sist oppdatert:
Helse- og omsorgskomiteen er blitt enige om å holde en åpen høring om den betente sykehotell-saken.

- Jeg er blitt valgt til saksordfører og høringen er berammet til 20. mai. Vi planlegger så å avgi forslag den 3. juni, sier stortingsrepresentant Inge Lønning (H) til Nettavisen.

Presset på helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad (Ap) øker med dette i den betente saken.

Stordalen på banen
Styret i Helse Sør-Øst stoppet i april det påbegynte sykehotellet fordi utbyggingen ikke var formelt forankret. Arbeidet startet i fjor høst, og det er brukt 30-40 millioner kroner til forarbeidene.

Nå har åtte til ti private aktører meldt sin interesse om å drive sykehushotell, og har fått frist til klokken 20.00 tirsdag med å levere sine forslag til løsning.

Statsminister Jens Stoltenberg gjorde det i forrige uke i Stortinget klart at regjeringen ikke vil omgjøre beslutningen om å stanse byggingen av sykehotellet ved Radiumhospitalet. Men LO i Oslo mener at det er en skandale hvis regjeringen lar private som Petter Stordalen bygge det påbegynte sykehotellet.

Flere styremøter
Styret i Helse Sør-Øst skal ha et ekstraordinært styremøte på telefon tirsdag klokka 18.00. Styret for Rikshospitalet skal så ha et møte onsdag om saken klokka 12.00, opplyser informasjonsdirektør Gunn Kristin Sande ved Helse Sør-Øst til Nettavisen.

- Hvis det blir aktuelt at private skal gå inn i saken vil det bli anbudsrunde og konkurranseutsetting på vanlig måte. Fristen som er satt for de private aktørene tirsdag klokka 20.00 er for å så raskt som mulig få se hvilke løsninger som kan være aktuelle, sier Sande.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere