RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kaller streiken umoderne

Sist oppdatert:
Frps nestformann karakteriserer lærerne og sykepleiernes streik som umoderne.

Oslo: Frp-nestformann Per Sandberg karakteriserer streiken til lærere og sykepleiere i kommunene for feilslått.

– Det er umoderne å streike mot monopoler. Det er jo bare en uskyldig tredjepart som rammes, sier Per Sandberg til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB). Han mener at offentlige monopoler må løses opp ved at private aktører får slippe til.

– Dette er strukturendringer Frp vil jobbe for i neste stortingsperiode, sier Frp-nestformannen.

– Dagens situasjon fører til at kommunene sparer lønninger på at ansatte er i streik, mens uskyldige rammes. Det samme var tilfelle da det ble streiket i Avinor.

– Lærere og sykepleiere streiker nå mot et monopol fordi de ikke får nok lønn for arbeidskraften sin. De streiker for at lærere og sykepleiere som burde kastes ut av skolene skal få like mye betalt. Dette er prisen for likhetstanken i disse fagforbundene. For at streikeretten skal bli reell, så må vi fjerne monopolene, sier Sandberg.

I forslaget til nytt handlingsprogram for neste stortingsperiode går programkomiteen, under Sandbergs ledelse, inn for å innskrenke streikeretten for spesielle grupper med monopollignende situasjon og for grupper som er i «en uforholdsmessig maktposisjon».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere