RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kaller tilbake H-melk

Sist oppdatert:
Funn av uønskede bakterier i et parti på 22.000 liter helmelk gjør at Tine kaller melka tilbake fra markedet.

Det er funn av koliforme bakterier som er årsaken til at melka nå kalles tilbake fra markedet. Dette gjelder H-melk med datostempel 16. april som kommer fra meierinummer M123, som er Tine Meieriet Øst Kaldbakken i Oslo. Totalt er det sendt ut 22.000 liter av denne melka.

Partiet er distribuert i Oslo, Asker/Bærum, Nedre Romerike, Hadeland, Ringerike og Indre Østfold.

Bakterier i melketank
- Det som har skjedd er at vi har fått en oppblomstring av koliforme bakterier i en av melketankene. Dette skyldes feil med en ventil som nå er funnet og rettet. Det er ikke snakk om store mengder bakterier, men det er likevel over normen, sier Stein Øiom, direktør for Tine Meieriet til TV 2 Nettavisen.

- Kan bli sur
- Kan folk bli syke av å drikke denne melka?

- Nei, men melka kan bli sur før holdbarhetsdatoen utløper. For å være på den sikre siden, trekkes melka tilbake fra markedet, sier Øiom.

Ifølge Tine er det internkontrollen på meieriet som avdekket svikt etter varmebehandlingen.

Analyse av koliforme bakterier er en rutinemessig kontroll. Når man finner slike bakterier, indikerer det svikt i renholdet.

- Ingen sammenheng med E.coli
- Det er ingen grunn til å mistenke at det er noen sammenheng mellom denne påvisningen av koliforme bakterier og siste ukers funn av E.coli i kjøttprodukter, skriver Tine i en pressemelding.

Sjekk stemplingsdato
Forbrukerne bes om å sjekke stemplingsdatoen og levere tilbake melken der den er kjøpt dersom den har datostempel 16. april og kommer fra meierinummer M123.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere