RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kalte henne «jenta mi»

Permittert ordfører Andreas Drarvik (Sp) i Suldal.
Permittert ordfører Andreas Drarvik (Sp) i Suldal. Foto: Mari Bangstad (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Ordfører Andreas Drarvik i Suldal nekter for å ha sexsjikanert sin 30 år gamle tidligere venn. - Jeg kalte henne «jenta mi», sa han i retten.

SAUDA (TV 2 Nettavisen): Den permitterte ordføreren Andreas Drarvik er tiltalt for ti tilfeller av seksuell trakassering. Mellom august 2003 og januar 2005 skal mannen ha skrevet slibrige meldinger på huset til en 30 år gammel kvinne i Sauda.

Mandag svarte Drarvik på anklagene om sexsjikane mot kvinnen. Straffesaken mot han startet mandag morgen i kommunestyresalen i Sauda, der Ryfylke tingrett fører saken.

- Jeg har ingenting å skjule, sa ordføreren til TV 2 Nettavisen i pausen etter å ha startet sin forklaring mandag formiddag.

Ordførerens advokat, Anne Kroken, sa i retten mandag at Drarvik har en naturlig forklaring på det som har skjedd. Drarvik har tidligere, gjennom sin advokat, sagt at han hadde kontakt med kvinnen for å hjelpe henne, men at han aldri har sjikanert henne.

Drarvik er tiltalt for å ha skrevet sjikanerende ord som «Hore» på huset til en 30 år gammel kvinne i Sauda i perioden august 2003 til januar 2005.

Da Drarvik startet sin forklaring i retten mandag, fortalte han om kontakten han hadde hatt med kvinnen i lang tid. I følge ordføreren har han bare hjulpet kvinnen gjennom en vanskelig tid, og kvinnen skal være langt fra den eneste ordføreren har hjulpet.

- Det er jo ganske vanlig at man gjør en innsats, en dugnad eller noe større for å hjelpe dem som trenger det, fortalte Drarvik, som kunne navngi en håndfull personer han gjennom sitt voksne liv har ytt økonomisk eller annen form for støtte.

I retten fortalte han at han hadde støttet henne med mat og penger, men også gitt henne blomster. Men Drarvik nektet for at det hadde vært noe kjærlighetsforhold.

Kalte henne «jenta mi»
- Det var et vennskapsforhold. Et rent vennskapsforhold, understreket Drarvik på spørsmål fra aktor. Drarvik sier at han kalte kvinnen for «jenta mi», og at kvinnens datter kalte ham for sin reservebestefar.

I retten fortalte ordføreren at han hadde hjulpet kvinnen i gang med sykepleierutdanning og huslån.

- Hadde du noen planer for henne? ville aktor Thor Arne Reitan vite.

- Nei, nå var hun kommet seg såpass opp at hun kunne klare seg selv. Mine planer var å trekke meg ut, sier Drarvik.

- Var du blitt for glad i henne?

- Nei, det er jeg helt sikker på.

Meldingene som er skrevet på kvinnens husvegg mer enn antyder at skribenten mente at kvinnen hadde en løssluppen adferd.

- Hva mener du om hennes forhold til andre menn? spurte aktor.

- Det var en privatsak som måtte være opp til henne selv.

- Fortalte hun deg noe om hennes forhold til andre menn?

- Stort sett sa hun ingenting. Heller ikke om besøk av venner.

Fortalte om skribleriene
Ordføreren fortalte i retten at han fikk vite om de sjikanerende skriveriene den samme uken som de første meldingene ble skrevet på kvinnens husvegg.

- Hun ble nervøs og redd, sa Drarvik og fortalte retten at han selv hadde kommet med flere forslag til hvordan den eller de skyldige kunne bli tatt på fersk gjerning.

- For eksempel foreslo jeg å sette opp sensorer som slår på lys, sa han.

Kvinnen valgte å ikke følge rådene, da hun mente dyr så vel som mennesker kunne komme til å utløse slike sensorer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere