RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Kameraten min dør»

((Foto: TV 2))
Sist oppdatert:
«Vær så snill og skynd dere. Kameraten min dør.» Lapper som ble stukket ut til redningsmannskapene fra vraket reddet tre liv i natt.

Det er brannmester Dagfinn Haugro og redningsdykker Hans Petter Nilsen som forteller om de desperate ropene om hjelp fra vraket i natt.

- Vi var rundt hele båten og sende signaler inn, men fikk ikke noen ting tilbake, bortsett fra ett sted, sier Haugro til TV 2 Nyhetene.

På bakgrunn av signalene de fikk, valgte de å bore hull ett sted i vraket. Etter å ha laget et lite hull, stakk de inn en lommelykt. Deretter begynte kommunikasjonen med papirlapper.

- Vi rullet sammen papirlapper og sendte dem inn. Slik fikk vi beskjed om at de var tre stykker, forteller Nilsen.

Gjennom å kommunisere med de tre på innsiden, fikk redningsmannskapet instruksjoner om hvor de kunne bore i skroget for å unngå å bore feil.

- På den siste lappen jeg fikk, stod det, «My friend is dying. Please hurry up.» Da fant vi ut at vi ikke kunne vente lenger, sier Nilsen.

Kort tid etter var de tre personene reddet og ute av skroget i live.

- Det var utrolig spesielt med de lappene. Vi fikk jo en slags kommunikasjon.

De tre filippinske sjøfolkene ble hentet ut i live litt etter klokka 23 mandag kveld - nesten sju timer etter at lastebåten kantret.

Rocknes-havariet har trolig kostet 18 mennesker livet. Redningsmannskapene har natt til tirsdag lett etter de 16 savnede, men uten å finne noen.

Se innslaget på web-TV

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere