RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kamp om hemmelige bevis

Sist oppdatert:
I dag møtes Nokas-forsvarerne i Stavanger tingrett for å kjempe for tilgang til hemmelig avlyttingsmateriale.

Mens de tiltalte og dommerne i Nokas-saken har rettsfri, skal forsvarerne møtes på tinghuset i Stavanger for å forsøke å få tilgang til lydbåndopptak av seks personer som er hemmeligholdt av politiet.

Lyttefri
Høyesterett ga i forrige uke advokatene til de tiltalte i Nokas-saken rett til å få tilgang til 200 samtaler med 33 personer som politiet hadde tatt opp gjennom avlytting i forbindelse med etterforskingen av Nokas-saken. Advokatene fikk også tre dagers rettsfri for å lytte gjennom opptakene.

Men politiet ville likevel ikke gi forsvarerne tilgang til hele materialet.

Hemmelig
Med begrunnelse i en paragraf i straffeprosessloven om at innholdet skal holdes hemmelig hvis det kan skade liv eller helbred, kom statsadvokatene i Nokas-saken med en begjæring om at seks avlyttingssaker likevel måtte holdes hemmelig.

Forsvarerne i Nokas-saken er svært misfornøyde med måten påtalemyndigheten har håndtert saken om avlyttingsmaterialet på, ved at de ikke har utlevert hele materiale.

Utsettelse
Advokat Astri Aas Hansen, som forsvarer Nokas-tiltalte Erling Havnå, ba om at hele Nokas- saken skulle utsettes til avgjørelsen om de hemmelige bevisene var klar. Men dommer Helge Bjørnestad satte foten ned. Dermed har Nokas-saken pågått som planlagt selv om forsvarerne ikke har fått tilgang til hele avlyttingsmaterialet de ba om.

Det gjenstår å se hva som kommer ut av rettsbehandlingen i tingretten fredag. Mandag fortsetter saken mot de tiltalte for ranet av Norsk Kontantservice.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere