RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kampsport gir voldelige gutter

(foto: scanpix)
Sist oppdatert:
Gutter som trener boksing, karate, bryting og andre kampsporter blir mer voldelige og får mer asosial atferd enn andre.

Boksing og kickboksing, bryting, vektløfting, karate, Tae Kwon Do og judo er populært blant mange unge. Men nå viser forskning fra Olweus-gruppen ved Universitetet i Bergen at disse miljøene kan være drivhus for uønsket atferd.

Risikoen for at en gutt mellom tretten og femten år er blant de mest voldelige eller antisosiale guttene i sin aldersgruppe er 400 prosent høyere, dersom han trener kamp- eller styrkesport, skriver Bergens Tidende.

- Effektene av kamp- og styrkesport er sterke og gir all grunn til bekymring, sier professor Dan Olweus og seniorforsker Inger Endresen til BT.

I to år har forskerne fulgt nær 480 gutter i Bergen mellom elleve og tretten år. Voldelig og antisosial atferd er målt med spørsmål om egen atferd - for eksempel om de har startet slagsmål, skadet noen med våpen i slåsskamp, begått hærverk, tyveri, skulket skolen, etcetera.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere