RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Terje Bendiksby (SCANPIX)

Kan bli gratis ferjetransport

Sist oppdatert:
Samferdselsdepartementet starter en utredning av gratis ferjetransport langs norgeskysten.

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete opplyser i en pressemelding tirsdag at Samferdselsdepartementet starter en utredning om gratis ferjetransport for reisende på visse strekninger langs kysten.

- Ferjesambandet på riks- og fylkesveinettet er viktige for å sikre bosetting og næringsliv langs kysten. Regjeringen går derfor inn for å redusere kostnadene for de som reiser med ferjer. Å gjøre visse samband gratis for alle reisende, er tiltak som og bør vurderes, sier Navarsete.

Utredningen skal undersøke hva slags påvirkning ordningen kan ha på folk og næringsliv i kystområdene. Den vil også kartlegge kostnadene og arbeidet som gratis ferjetransport vil medføre staten og fylkeskommunen hvis den innføres.

- Denne utredningen vil være en del av grunnlaget for Samferdselsdepartementet sitt arbeid for utvikle og forbedre transporttilbudet i kystområdene, sier Navarsete.

Utredningen antas å være ferdig innen 15. desember i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere