RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan bli hallikdømt i Norge

Foto: Rogalands Avis (Rogalands Avis)
Sist oppdatert:
Nordmannen driver sexbar i Thailand - og kan bli straffet i Norge.

Ifølge Rogalands Avis driver Stavanger-mannen Roar Sørensen (46) sexbar i Pattaya i Thailand.

Han er ventet hjem til Norge i helgen, og da risikerer han å bli pågrepet av politiet for hallikvirksomhet.

Eier eller stamkunde?
På TV i Pattaya og på flere nettsider står Sørensen fram som eier av Blue Lagoon gogobar og ølbaren Best Friend. Ovenfor den norske avisen er han ikke like engasjert på eiersiden:

- Jeg har betalt litt penger for å hjelpe hun som driver stedet. Som motytelse for det får jeg gratis øl når jeg sitter her, sier Sørensen og betegner seg som stamkunde.

I januar i år hadde Pattaya Tidende (se faksimile) et intervju med Sørensen. Overskriften var «Kom med håndjernene!» og her mener Sørensen han er feilsitert.

Kan bli halliksiktet
I hallikparagrafen i straffeloven heter det at den som fremmer andres prostitusjon eller leier ut lokaler og forstår at lokalene skal brukes til prostitusjon eller utviser grov uaktsomhet i så måte kan straffes med bøter eller fengsel inntil fem år.

- På et generelt grunnlag kan jeg si at dersom en norsk borger begår lovbrudd i forhold til hallikbestemmelsene i utlandet kan vedkommende straffes i Norge, sier Arvid Malde, politiadvokat i Rogaland politidistrikt, til Rogalands Avis. Han ønsker ikke å uttale seg i denne konkrete saken.

Les mer om nordmannen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere