RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan bli millionær på minihelikopter

Sist oppdatert:
Mannen bak verdens minste helikopter kan tjene store penger på sine knøttsmå produkter. Så langt er 100.000 eksemplarer av helikopteret Blade Runner produsert, og mer kan det bli.

Kreativ ingeniør Petter Muren er beskjeden når han beskriver vekstmuligheten for sin direkte mikroskopiske hobby. Salget av det 50 gram tunge helikopteret Blade Runner er godt i gang, og kan i beste fall gjøre Muren til millionær. Så langt er 100.000 eksemplarer produsert, og Muren anslår at om lag to tredeler av helikoptrene allerede er solgt.

Kan doble produksjonen
Produsenten som lager modellhelikoptrene planlegger å doble produksjonen neste år, men Muren understreker at ingen ting er sikkert. Selv mottar han kun royalties av salget.

- Helikoptrene lages i Kina. Kvaliteten på produksjonen kan være god, men den kan også være dårlig. Blir det for mye dårlig kvalitet, blir folk gretne og da gidder de ikke å kjøpe helikoptrene. Da er det ikke sikkert det blir noe mer produksjon, sier Muren

Muren, som til daglig jobber som kreativ ingeniør hos Tandberg, mottar kun betaling for hvert helikopter som kunden beholder. De som kommer tilbake på grunn av feil, får han ikke betalt for.

Forsvaret nysgjerrig
Også Forsvaret er interessert i mikrohelikoptrene til Muren, men siden helikoptrene så langt kun kan brukes inne, er dagens helikoptre ikke aktuelle for Forsvaret.

- Jeg har to løp gående når det gjelder helikoptrene, men det går mye raskere med leketøyselskapene, sier Muren.

Også arbeidsgiveren til Muren har vist interesse for mikrohelikoptrene. Tandberg har kjøpt et helikopter med et innebygd trådløst kamera som er koblet opp mot et trådløst konferansesystem.

Selv om hobbyen nå er blitt en lukrativ inntektskilde har Muren ingen planer om å forlate jobben i Tandberg.

- Om dette blir virkelig økonomisk interessant vet jeg ikke før salget neste år og året etter er unnagjort, sier Muren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere