RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan bli slakt i Mattilsynet

Sist oppdatert:
Mattilsynet vurderer nedlegging av 13 distriktskontor. Det kan ramme E.coli-sjekken.

Nå er de store matprodusentene i Stranda, som både produserer pizza Grandiosa og spekemat, bekymret.

- Vi synes det er underlig at de tør å sentralisere tilsynene i en situasjon der langt flere burde vært ute i felten, sier styreleder Aud Folkestad i Stranda Matforum til Aftenposten

Det er fjorårets E.coli-skandale som gjør at bygda engasjerer seg i saken.Stranda står for 30 prosent av landets spekematproduksjon, og produsentene tror et manglende nærvær av Mattilsynet kan svekke mattryggheten.

Ett barn døde og 17 barn ble syke etter å ha fått i seg en farlige E. coli-bakterie, som stammet fra morrpølse produsert ved Gildes Terina-anlegg i Sogndal.

Mattilsynet skal kutte 32 årsverk i 2007, og får trolig kutt neste år. Regionkontorene mener de kan spare penger ved å kutte i antallet distriktskontor fra 63 til 55 eller 50. Så langt er ingenting avgjort.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere