*Nettavisen* Nyheter.

Kan bli slutt på servering på Karl Johan

BARE FORTAU: Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune foreslår bare utservering på fortau langs Karl Johans gate, og dermed kan det bli slutt på den populære serveringen i gaten ved Spikersuppa. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Populær uteservering kan forsvinne.

02.02.16 22:32

Spisesteder i Karl Johans gate ved Spikersuppa i Oslo har siden 2013 fått lov til å bruke store deler av gaten til servering om sommeren, men nå kan det bli slutt på dette, skriver Aftenposten.

I en ny veileder for uteservering er det nemlig foreslått å fjerne gateserveringen. Forslaget, som nå er på høring, går ut på å kun tillate servering på fortau.

- Det er en kjent sak at gateserveringen trekker mange folk til sentrum. Forslaget til den nye veilederen er et tilbakeskritt for byrådets mål om færre biler og mer folkeliv i sentrum, sier Jon Anders Henriksen, næringspolitisk direktør i Oslo Handelsstandsforening, til avisen.

Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune viser til at de ønsker å legge til rette også for andre former for aktivitet og byliv i gaten og området rundt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag