Kan få 20 centimeter

Oslo-området får noen timers pause i snøværet, men utover ettermiddagen og kvelden kommer det en ny ladning.

29.10.08 14:49

MOBIL: Følg været på WAP
Supersøk:Sjekk om det blir snø der du bor

Nedbørområdet, som ga snøvær i Oslo-området onsdag morgen, er på vei nordover. Etter hvert vil det klarne opp i Oslo-området.

- Sola kommer frem og temperaturen vil stige, så da vil snøen smelte. På ettermiddagen kan alt være smeltet i byområdet, men litt høyere så vil det ligge, sier meteorolog Roar Hansen ved Storm Weather Center til Nettavisen.

Les også: Snøkaos i Sør-Norge

Nytt lavtrykk
Nok et lavtrykk har allerede begynt å gi et nytt snøfall på Sørlandet, og i 15-tida vil dette lavtrykket komme inn over Østlandet.

Det blir en del snøbyger og det kan bli nokså vått.

- Det blir mer eller mindre som regn og sludd, men i høyereliggende områder rundt Oslo blir det snø. Det kan gå over til snø til kvelden også i Oslo sentrum, og det blir snøbyger overalt i Østlandsområdet til kvelden, sier Hansen.

Snøværet går nordover
Noen steder på Østlandet får snø også torsdag.

- Snøen har gått videre nordover på Østlandet i morgen tidlig, så da begynner det etter hvert å bli opphold sør på Østlandet. Nedover mot Sørlandet blir det nokså fint på torsdag, med gløtt av sol, sier meteorologen.

Torsdag kan det komme mellom 5 og 20 centimeter snø.

Foto: Morten Holm

- Det er et slags bygeværsområde, så det kan være nokså variable mengder. Det er vanskelig å si akkurat hvor mye snø som kommer, sier Hansen.

Østlandet ser ut til å få mest snø.

- Det blir nok sentrale deler av Østlandet. Den største mengden får vi i Oslo og litt nordover mot Mjøsa. De stedene er mest utsatt, sier meteorologen.

Onsdag ettermiddag og kveld vil vinden øke på fra sør og gi liten kuling i Oslofjorden. I Oslo blir det frisk bris sent på ettermiddagen og til kvelden.

Torsdag blir det rolige vindforhold.

Finn din skibakke og webkamera:(Artikkelen fortsetter under kartet)

HTML EMBED

I løpet av onsdagen ble meldt om flere titalls biluylykker og uforkjøringer på Øst- og Sørlandet.

Men også på Gardermoen ble det kaos onsdag morgen. Både på grunn av at Sterling har gått konkurs, men hovedsakelig på grunn av været.

- Det er store forsinkelser på grunn av været. Det er konsistensen på snøen som har gjort det vanskelig, sier Jo Kobro.

Han forteller at snøen er utrolig glatt, og kombinert med kuldegrader i bakken blir det problemer. Det førte til at ingen rullebaner var operative en kort periode i morgentimene onsdag. Ifølge Kobro varte problemene i omtrent et kvarter, og siden har det vært forsinkelser på opp mot en time.

Les også: Sterling er konkurs

- Vi har slitt, men nå går det som vanlig. Vi regner med å ta inn forsinkelsene utover dagen, fordi det skal bli mildere, sier han.

Sjekk flyforsinkelsene her

Foto: Morten Holm

Kaos på Romerike
Nord for Oslo var det fullt kaos i morgenrushet. På E6 ved Sørum stod mellom 20 og 50 biler fast, og kommer seg ikke av flekken på grunn av såpeglatt vei. Litt lenger sør på E6, ved Djupedalstoppen rett ved Oslogrensa, har det også vært store veiproblemer.

- Vi har en masse trafikkulykker. Folk kjører på E6 med sommerdekk, og det går ikke bra. Og ennå er det tidlig på dagen, sier operasjonsleder Svein Arild Hallås til Nettavisen. Han sier at det er meldt inn en rekke ulykker i hele Romerike. På Kjeller er veien stengt etter at to busser kjørte inn i to biler. Den eneste personulykken sålangt fant sted i Jessheim der en kvinne kjørte ut av veien og gikk rundt.

Foto: Cornelius Poppe

Snør det der du bor? Send oss dine snøbilder!

Glatte veier
Selv om det var snøkaos onsdag, mener vaktoperatør Rune Wahlstrøm i Statens vegvesen at det er mindre ulykker nå enn tidligere år.

- Det er nok mindre trafikale problemer nå enn det har vært tidligere år. De fleste er jo på vei til jobb nå. Vi har ikke noe tall på hvordan det har vært tidligere, men foreløpig ser det veldig bra ut. Det ser ut som folk tar det med ro, og det er ikke noe mer trafikk enn vanlig, sier Wahlstrøm.

AGDER:Nå faller snøen over Agder

NORDLAND:Full vinter i Lofoten

SØR-TRØNDELAG:To skadd i frontkollisjon

Se bildekarusell:

1094

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Snø

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag