Kan få åtte år for baby-vold

Med et grep rundt brystet på babyen, knakk en 20 år gammel mann barnets 17 ribbein. Mannen nekter straffskyld i saken.

15.06.05 13:31

20-åringen risikerer inntil åtte års fengsel for å ha skadet en baby slik at gutten nesten døde.

Mannen er tiltalt i Aust-Agder tingrett for vold under særdeles skjerpende omstendigheter etter volden mot den to måneder gammel babyen som skal ha funnet sted i oktober og desember i fjor.

Nektet straffskyld

20-åringen nektet straffskyld da straffesaken mot ham startet i Aust-Agder tingrett i Arendal onsdag morgen, skriver Agderpostens nettutgave

I sine tidligere politiforklaringer har mannen hevdet at de alvorlige skadene barnet fikk, stammet fra babymassasje.

20-åringens forsvarer har hele tiden fremholdt at det ikke finnes bevis for at skadene er påført med viten og vilje.

Kritisk skadd
Den lille gutten fra Arendal havnet på sykehus med kritiske skader i desember. Samboeren til barnets mor skal ifølge tiltalen ha klemt rundt brystet på barnet, og ristet det kraftig. Barnet hadde 17 brudd i ribbeina da det fikk sykehusbehandling. I tillegg hadde babyen blødninger i hjernen, noe som trolig har forårsaket en hjerneskade.

Sykehuspersonalet varslet politiet og barnets mor og hennes samboer, den tiltalte 20-åringen, ble varetektsfengslet. Moren ble senere løslatt.

20-åringen er tiltalt etter straffelovens paragraf 219 for å ha mishandlet en person som er ute av stand til å hjelpe seg selv og straffelovens paragraf 229 for legemsbeskadigelse under skjerpende omstendigheter som førte til betydelig skade.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.