RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan ha filmet Seljordsormen

Sist oppdatert:
Svenske Jan-Ove Sundberg har filmet det han tror kan være Seljordsormen. Denne helgen vil team GUST studere bildene for å se om de har fått det endelige bevis.

Dessverre klarte ikke Jan-Ove Sundberg å stille skikkelig fokus da han filmet det som kan ha vært Seljordsormen.

- Den automatiske fokusinnstillingen ville ikke låse på objektet for det var for kraftig sollys, sier Sundberg til TV 2 Nettavisen.

Likevel mener Sundberg at det er et bra bilde de har fått.

- Enten er det et hode eller så er det en del av ryggen. Det rører seg ganske fort bortover i vannet. Nå i helgen vil vi laste videoen inn på data og forsøke å forbedre bildekvaliteten, sier Sundberg.

Først etter å ha studert bildene vil Sundberg, som i flere år har lett etter Seljordsormen, kunne konstatere om han ha funnet det endelige bevis eller ikke.

Det var på årets siste letedag at Sundberg begynte å filme noe han først trodde var en bøye.

- Jeg ville ha noe sammenligningsmateriale for senere. Da jeg zoomet inn på bøyen så jeg at den beveget seg ganske fort. Jeg tenkte ikke at det kunne være ormen. Når det er 30 grader varmt så tenker man jo ikke så bra, sier Sundberg.

Etter hvert begynte han å skjønne at dette ikke nødvendigvis var en bøye. Blant annet fordi den beveget seg fortere enn strømmen i vannet. Da han så på gjenstanden gjennom videokameraet så han noe som kan være hodet eller ryggen til Seljordsormen.

- Jeg henvendte meg til de andre i båten og pekte på den. Det ser ut som en bøye, men jeg vet ikke om det er det, sa jeg. Så plutselig sank den ned, sier Sundberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere