*Nettavisen* Nyheter.

Kan ha funnet ransverktøy

Politiet etterlyser vitner etter funnet av et pulverapparat som kan ha blitt brukt til å fjerne spor i fluktbilen.

Politiet har funnet et pulverapparat i en søppelcontainer i Sinsenveien, ikke langt fra Sinsen tennisklubb der fluktbilen etter Munch-ranet ble funnet. Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som kan ha informasjon om hvem som kastet apparatet.

Pulverapparatet er nå til teknisk analyse. Ranerne brukte et slikt apparat for å spraye bilen full med skum, men det er ikke bevist at det er det samme apparatet som ble funnet i dag.

Vanskeliggjør etterforskning
Apparatet ble brukt til å fylle ransbilen med pulver, og dermed vanskeliggjøre teknikernes arbeid med å finne spor etter gjerningsmennene.

Slik TV 2 Nettavisen har skrevet tidligere, sliter politiet med å finne gode spor etter ranerne etter at de forlot den sorte Audien ved Sinsen.

Få spor
Trolig forlot ranerne stedet i en fluktbil nummer to, men hittil har ikke politiet hatt god nok informasjon til å offentliggjøre hva slags bil de mener dette er. Før de dumpet bilen sprayet de den full med pulver for å vanskeliggjøre teknikernes jobb med å finne spor i bilen.

At bilen ikke ble påtent, og at ranerne fra før hadde fjernet bilderammene, har trolig ført til at ranerne ikke tiltrakk seg så mye oppmerksomhet da de byttet biler.

Klikk på bildet for å forstørre.

Håper vitner melder seg
- Vi er interessert i alle observasjoner omkring fluktbilen og eventuelle andre ting eller forhold som kan knyttes til Munch-ranet. Politiet har grunn til å tro at det kan ha vært en fluktbil nummer to med i bildet. Hvor denne har vært og kjørt, kan ikke politiet si noe om.

- Dersom noen har sett noe som kan likne på hurtig bilbytte, flukt eller lignende, ber vi om at det tas kontakt med Oslo politidistrikt, sier seksjonssjef Iver Stensrud som leder etterforskningen og legger til at politiet har fått inn mange tips etter Munch-ranet søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.