RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan ha hørt Trine bli drept

Trine Frantzen (Arkivbilde).
Trine Frantzen (Arkivbilde). Foto: POLITIET
Sist oppdatert:
Vitner skal angivelig ha hørt Trine Frantzen bli drept. Samboeren og kameraten ble i dag varetektsfengslet i fire uker.

BERGEN TINGRETT: (iBergen.no) Fredag ble de to framstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett. Fortsatt nektet 33-åringen all befatning med Trine Frantzens død og forsvinning.

Trykk på videovindu øverst i artikkelen.

Men retten var klar på at Frantzens tidligere samboer har noe med forsvinningen å gjøre og varetektsfengslet ham i fire uker med brev og besøksforbud.

Felt av nye vitner
Politiet har holdt tilbake dokumenter fra den nye etterforskningen, etter at samboerens advokat, Jørgen Riple, avslo å få lese papirene mot å ikke avsløre innholdet for sin klient. Under fengslingsmøtet ble derfor Riple og hans klient sendt på gangen mens aktor ga sitt innlegg. Politiet mente at det ville ødelegge for saken hvis den siktede fikk kjennskap til de nyeste opplysningene.

Etter det iBergen.no erfarer, skal de nye bevisene blant annet inneholde vitner fra området rundt Øvsttunveien 25 som skal ha hørt Trine Frantzen bli drept natt til 7.mai 2004.

Politiet skal snart foreta nye avhør og her vil de nye opplysningene bli gjort kjent for den siktede.

Trodde hun hadde flyttet
Den siktede 33-åringen nekter fortsatt straffskyld for både drap og forsvinningen og gav i retten ingen forklaring etter råd fra forsvarer Jørgen Riple. Årsaken til at han ikke forklarte seg, skal være at mannen har tilbrakt de tre siste døgnene på en celle der det har vært umulig for ham å sove.

Samboeren har ikke alibi for dagene rundt forsvinningen.

- Han har vanskelig for å spole så langt tilbake i tid. Hvorfor han ikke meldte henne savnet har han forklart med at de i den perioden var midt oppe i et samlivsbrudd og at min klient antok hun hadde etablert seg et annet sted i landet med en ny kjæreste, sier den siktedes advokat, Jørgen Riple.

Riple går også langt i spekulasjoner om at dusøren kan ha vært den utløsende faktoren i saken.

Lukkede dører
Politiinspektør Kaare Songstad ba om lukkede dører under begge fengslingsmøtene og fikk medhold. Årsaken er at politiet ikke vil at informasjon skal havne i pressen.

Bergens Tidende meldte i dag at politiet mener å vite hvordan 32 år gamle Trine Frantzen ble drept 7. mai 2004. Ifølge avisen har etterforskerne dannet seg et klart bilde av hvordan samboeren skal ha drept henne, mens den medsiktede kameraten bisto ham med å fjerne liket. Siktelsen mot ham er nå endret fra drap til bistand til å skjule drap.

Politiinspektør Kåre Sognstad sier i dag at politiet ikke vet hvordan Frantzen ble drept, og at dette er en sak som er blitt trukket for langt.

Tvilsom til politiet
Samboerens forsvarer, Jørgen Riple, er tvilsom til politiets konklusjoner.

- Jeg vet ingenting om hvordan Trine ble drept. Det står ingenting om det i saksdokumentene. Det er mer å lese i pressen om det enn i saksdokumentene, sier Riple til iBergen.no.

- Politiets sak er syltynn. De har basert siktelsen på en teori der min klient skal passe inn. Vi vil påkjære kjennelsen til lagmannsretten, sier 46-åringens forsvarer, Jostein Alvheim til iBergen.no.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere