RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan ha kjøpt alibi

Sist oppdatert:
Politiet mener at den drapssiktede 35-åringen i Sogndal kan ha forsøkt å kjøpe alibi for drapstidspunktet.

Da den 26 år gamle mannen ble avhørt av politiet, var de svært opptatt av en innskuddskvittering som de fant hjemme hos 26-åringen.

Mannen er siktet for å ha avgitt falsk forklaring. Torsdag satte han inn 15.000 – 16.000 kroner på sin konto. Politiet setter pengene i sammenheng med et større beløp som den drapssiktede somalieren tok ut forrige torsdag, noen timer før Hedda Karterudseter ble funnet drept på sin hybel ved Sogndal folkehøgskule.

- God forklaring
- Mannen har gitt en god og detaljert beskrivelse av møtet med 35-åringen. Den andre mannen som jobbet i kebab-kiosken sier han også husker 35-åringen . Her mener jeg politiet bommer, sier 26-åringens advokat Louis Anda til TV 2 Nettavisen.

Pengene har 26-åringen forklart at han har spart. Han har også forklart til politiet at han fikk 9000 kroner igjen på skatten, og at disse skattepengene var en del av innskuddet.

Den 26 år gamle mannen sier at den siktede var inne i kebab-kiosken der han jobber mellom 01.45 og 02.05 natt til torsdag. I et intervju med TV 2 Nyhetene har 26-åringen tidligere gitt den samme versjonen.

- Ikke motstrid
Politiet mener at denne informasjonen ikke er riktig. Andre vitner har sett den drapssiktede sammen med Hedda Karterudseter ved 01.15-tiden og 01.30 tiden. Da gikk de mot høyskolen.

Politiets teori er at somalieren fulgte Hedda hjem og drepte henne på rommet. Den teorien stemmer dårlig med at 26-åringen snakket med ham i Sogndal sentrum mellom 01.45 og 02.05.

- Hans vitneobservasjon står ikke i motstrid til de øvrige vitneobservasjoner av den som er hovedsiktet i saken, sier Anda.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere