RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan ha vært hevn for Anwar-drapet

Sist oppdatert:
Gjenoppgjør er politiets heteste teori etter drapet på Sandaker tirsdag.

Ingen personer er siktet i forbindelse med drapet på Quoc Hong Nguyen (23) på Sandaker tirsdag morgen. En person som tirsdag ble pågrepet på Gardermoen i forbindelse med drapet, er løslatt. Politiet jakter på flere gjerningsmenn. Minst tre personer var direkte involvert i drapet.

- Gjerningsmennene ventet på dem da de kom ut av leilighetene sine, og det virket som om det hele var godt planlagt. Vi tror det var et oppgjør mellom pakistanere, og at det var kameraten de var ute etter. Han var et tilfeldig offer, sier familien til Dagbladet.

Zia-drapet
Begge de to ofrene i skytedramaet er knyttet til flere kriminelle forhold, og begge skal ha tilknytning til A-gjengen. Begge soner dommer da drapet skjedde. De ble skutt da de kom ut fra Sandaker overgangsbolig på vei til jobb. Nguyen falt om i Sandakerveien og døde kort tid etter på sykehuset.

Hans 22 år gamle pakistanske venn angrepet og ble kjørt av en tilfeldig forbipasserende til legevakten. Han ble operert ved Ullevål universitetssykehus tirsdag og er utenfor livsfare. Ifølge VG skal hans eldre bror ha vært mannen som ga tillatelse til drapet på Zia Anwar (28) i 2003. Broren er nå i Pakistan.

Zia-drapet: Rettssak i februar og - Anwar ble mishandlet i 20 minutter

A- og B-gjengen
Ni nordmenn er siktet i drapet på Zia Anwar. Likevel mener kretsen rundt ham at mannen ble sviktet av sine egne og sendt i en felle da han reiste til Arendal i mars 2003. Denne teorien har ført til splittelse i A-gjengen.

Et annet motiv for drapet er gjengoppgjør mellom A- og B-gjengen. Hvis gjerningsmennene var på jakt etter begge to, er dette en større sannsynlighet sier kilder til VG.

Etterlyser vitner
Politiet etterforsker drapet for fult og har avhørt en rekke vitner som så drapet. I den forbindelse ber de en lyshåret kvinne, som meldte seg i portvakta ved Ragal fabrikker like etter hendelsen, om å melde seg for politiet.

Fluktbilen – en Chevrolet Blazer ble funnet utbrent i Groruddalen en halvtime etter drapet. Bilen var stjålet fra Stensberggaten natten før drapet.

Bilen plukket de to gjerningsmennene opp i Sandakerveien like etter angrepet, og kjørte deretter oppover Sandakerveien og inn Hans Nielsen Hauges gate mot Sinsen. Politiet mener at også en mindre grå bil som fulgte etter Blazeren er involvert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere