Gå til sidens hovedinnhold

- Kan hun ikke lese?

KRISTIANSAND (TV 2 Nettavisen): - Medhaug har ikke fremmet noe pengekrav til KrF. Kan ikke Kari Austerheim Silde lese? spør advokat Bjørn O. Vikse. Men Silde står på sitt.

Fylkesleder Austerheim Silde i Rogaland KrF fortalte onsdag at Medhaug hadde krevd beklagelse og penger fra KrF. Dette kravet ble nedstemt i maratonmøtet onsdag kveld.

Medhaugs advokat Bjørn O. Vikse nærmest river seg i håret i fortvilelse av KrFs partiledelse i Rogaland.

- Bevisst bebreidelse?

- Jeg finner det totalt påfallende, merkverdig og ubegripelig at Silde fremstiller dette som et krav. Jeg forstår ikke hva som skjer. Jeg lurer på om det er slik at de i arbeidsutvalget i Rogaland KrF ikke kan lese! Det fremgår soleklart at det aldri har vært noe krav. Eller så velger man bevisst å fremstille det som et krav for å bebreide Medhaug.

Ifølge Vikse var ”kravet” en e-post med uttalelser som skulle danne grunnlag for drøftinger mellom KrF og Medhaug.

- Store utgifter

I e-posten heter det: ”På grunn av anmeldelsen og offentliggjøringen av denne har Jan Birger Medhaug pådratt seg store utgifter til juridisk bistand. Vi finner det rimelig at partiet betaler den andel av disse utgifter som ikke måtte bli betalt av andre.”

- Er ikke dette et krav, Vikse?

- Nei, det var et drøftelsesgrunnlag. Arbeidsutvalget kom aldri med noen forslag til løsninger, og vi sendte disse over i en epost slik at vi kunne ha noe å begynne med.

- Intet krav

Partene kunne ikke møtes fysisk tirsdag, og Vikse foreslo kontakt per e-post og telefon. Men fikk i til svar at arbeidsutvalget fant saken for komplisert til å diskuteres over telefon og epost.

- De ville sende det over til fylkesstyremøtet onsdag kveld. Da gjorde jeg det klart i en ny e-post at setningene ikke var krav fra Medhaugs side, sier han.

Fastholder krav

Kari Austerheim Silde fastholder over TV 2 Nettavisen at Medhaug fremsatte krav.

- Det er ikke til å komme bort fra at dette var krav. Fylkesstyret valgte å avvise hele listen, og det er jeg glad for. Nå slipper vi å gå i vanskelige forhandlinger om disse kravene, sier hun.

- Alle i arbeidsutvalget satt alt til side for å møte Medhaug tirsdag. Men han kom ikke. Det ble tolket ganske negativt av flere. I stedet fikk vi en kravliste om beklagelser, at vi hadde handlet feil og skulle dekke utgifter til advokat.

Ifølge Silde skrev Medhaugs advokat at kravene burde vedtas av arbeidsutvalget og fylkesstyret.

- Vi bestemte at vi ville sende kravlisten videre til fylkesstyret, men kunne ikke anbefale dem. Senere kom det en faks som presiserte at dette skulle være grunnlag for drøftelser, men da hadde vi allerede hatt møtet. Uansett la vi faxen ved sakspapirene.

Angående Vikses spørsmål om leseferdigheter i KrF sier Silde hun kan lese, og prøver å være korrekt.

- Jeg prøver å uttrykke meg så presist og korrekt som mulig, slik at det skal være minst mulig grunn for misforståelser, og slik at motparten skal kunne forstå hva jeg sier.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot