RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan knuse Røkkes husdrøm

Sist oppdatert:
Fylkesrådmannen i Akershus liker dårlig at Asker kommune har gitt grønt lys for Kjell Inge Røkkes byggeplaner.

Fylkesrådmann Harald K. Horne mener det var galt av bygningsrådet i Asker å gi dispensasjon for Kjell Inge Røkkes planlagte palass i strandkanten ved Konglungen i Asker.

- Uheldig

I innstillingen i saksfremlegget til møtet i Fylkesutvalget på onsdag, skriver han:

«....det er uheldig at kommunen i forkant av offentlig høring og vedtak av reguleringsplanen gir dispensasjon/tillatelse til byggetiltak og inngår avtaler som gir føringer for kommende regulering av området».


Kyststi
Spesielt nevner Horne allmennhetens interesser, og en kyststi som sikrer adgang til sjøen. I Asker kommunes vedtak om byggetillatelse, gjøres det forutsetning om at kyststien skal plasseres på vestsiden av Røkkes eiendom. Horne mener det er galt å gjøre slike forutsetninger før det er gjort en generell vurdering av hvor en slik sti bør gå.

- Problemet er først og fremst at det gjøres dispensasjonsvedtak nå, som gir føringer for det pågående reguleringsarbeidet, samt at vernehensyn ikke anses tilstrekkelig avklart eller avveid, jamfør Fylkestingets innsigelse, skriver saksbehandler Olaug Eidet i Akershus fylkeskommune i en epost til TV 2 Nettavisen.

Trosset flere

Vedtaket i bygningsrådet bryter både med kommuneplanens krav om reguleringsplan, og forbudet mot bygging i strandsonen. Da Asker kommune valgte å gi Røkke dispensasjon, trosset den frarådinger gitt både av Fylkesmannen og fylkesrådmannens miljøvernavdeling.

Fylkesordføreren forutsetter at klagen gis oppsettende virkning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere