RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan miste huset etter Sharif-handel

FORTVILER: Algimantas Bartkus har havnet i store økonomiske problemer etter at han betalte over 300.000 kroner til et Sharif-selskap for et parti felger han så langt ikke har sett noe til.
FORTVILER: Algimantas Bartkus har havnet i store økonomiske problemer etter at han betalte over 300.000 kroner til et Sharif-selskap for et parti felger han så langt ikke har sett noe til. Foto: Thor Fremmelid (Romerikes Blad)
Sist oppdatert:
- 38.000 euro er veldig mye penger, sier litaueren.

OSLO (Romerikes Blad): Algimantas Bartkus fortviler: Han har betalt 330.000 kroner for Sharif-felger han ikke har fått.

– Nå risikerer jeg å måtte selge huset. 38.000 Euro er veldig mange penger, sier Algimantas Bartkus.

Les saken i rb.no

38.000 euro, eller cirka 330.000 kroner, er summen han overførte til et av Sharif-selskapene i november i fjor. Det var prisen for et parti på flere tusen felger Bartkus skulle selge hjemme i det litauiske markedet.

Han hadde handlet med Sharif tidligere, og fått det han betalte for. Han hadde liten grunn til å tvile på at ikke handelen ville gå som planlagt.

Men åtte måneder er gått – uten at felgene er levert.

– Sharif er flink til å snakke for seg. Når jeg har spurt om når jeg skal få felgene har jeg fått forskjellige forklaringer. Blant annet at han har ventet på en eller annen avklaring fra regnskapsføreren. Men jeg vet ikke. Kanskje var det Sharifs plan hele tiden å ikke gi meg felgene.

Uklare eierforhold mellom Sharif og broren har også gjort det vanskelig for Bartkus å nå fram i jakten på felgene.

– Slik jeg ser det er det uansett Tommy Sharif som styrer det hele, sier han.

ERKJENNER IKKE STRAFFSKYLD: Tommy Sharifs til sammen ni selskaper har gått konkurs i løpet av våren, og han er siktet for grov bounndragelse. Han erkjenner ikke straffskyld.

Uoversiktelig

Bartkus viser RB dokumentasjonen på pengeoverføringen. At pengene gjelder et bestemt antall felger framgår ikke av kvitteringen, men Bartkus sier at det ikke er tvil om hva han har betalt for.

– Vi er ikke uenige om hva jeg har betalt for. Men det er gått åtte måneder. Nå må jeg ha felgene, eller pengene tilbake. Jeg må innfri kreditten jeg brukte for å kjøpe felgene, fortviler han.

Bartkus opplever situasjonen som svært uoversiktlig. Sharif-selskapene gikk konkurs i midten av mai.

Deretter ble Sharif og broren hans pågrepet og siktet for bounndragelser og heleri, og politiet gjorde store beslag da de ransaket både privatadresse og forretningslokaler.

Har spurt politiet

– Jeg har forsøkt å spørre både politi og bostyret om hjelp, men det ser ikke ut til at de kan bidra, sier han.

Og det er han han sannsynligvis rett i. Felgene er ikke blant beslagene politiet har tatt, og sånn sett utenfor deres kontroll. Om pengene Bartkus overførte er blant kontantene som ble beslaglagt under ransakingene er det ikke mulig å få noe klart svar på nå.

Politiet vil ikke kommentere saken.

Bostyrer Christian Lundin kan heller ikke komme Bartkus i møte. Riktignok fant han fire tusen felger i en lagerbygning på Strømmen kort tid etter konkursen, men etter nærmere undersøkelser konkluderte han med at felgene ikke var av interesse for boet.

– Felgene har i praksis ingen verdi for boet og dermed ikke noe vi ønsker kontroll over, sier han.

– Så hva kan Bartkus gjøre?

– Dersom han mener å ha betalt penger for varer han ikke har fått kan han fremme krav i konkursboet. Det vil imidlertid i så fall være et uprioritert krav som ikke vil oppnå noen form for dekning.

Elden vil ikke uttale seg

RB har ikke fått kontakt med Sharif etter at politietterforskningen mot ham startet. Sharifs advokat, Jon Christian Elden, vil ikke uttale seg om felghandelen mellom Sharif og Bartkus.

– Jeg kan svare for straffesaken og har ingen peiling på salg av felger, skriver Elden i en sms til RB, og viser til at den aktuelle felghandelen ikke er en del av siktelsen mot Sharif.

Se flere saker i rb.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere