RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan miste Michelin-stjerne

Le Canard kan bli fjernet fra Michelin-guiden etter at Mattilsynet stengte gourmetrestauranten på grunn av rotteinvasjon.

Tidligere i dag ble det kjent at flere restauranter i Oslo er stengt etter inspeksjon fra Mattilsynet.

En av disse er eksklusive Le Canard på Frogner. Dette er av de få norske restaurantene med stjerne i Michelin-guiden.

Den statusen kan nå henge i en tynn tråd.

- Kan bli nedgradert
Redaktør Derek Butler sier torsdag ettermiddag til TV 2 Nettavisen at hygieneproblemer, som de som nå er avslørt, kan få konsekvenser for Michelin-anbefalingen.

- Restauranten kan bli tatt ut av guiden, i alle fall for ett år, sier han.

Butler sier også at dersom man fastslår at en restaurant ikke har tilfredsstillende hygiene, vil den ikke bare bli nedgradert på stjerne-rangeringen, den blir tatt helt ut av guiden.

Han understreker imidlertid at han må undersøke saken nærmere, og peker dessuten på at den nesten guiden uansett ikke kommer før i mars.

Anonyme besøk
- Våre inspektører vurderer først og fremst kvaliteten på maten. De har ikke en omfattende bakgrunn innen mathygiene, men de undersøker også lokalene til restauranter, sier han.

Butler forklarer at guidens inspektører besøker restaurantene anonymt. Dette skjer to til tre ganger i året. Rundt en gang i året vil de tilkjennegi seg - etter at maten er spist og regningen betalt - og be om å få se på kjøkkenet, lagerlokaler og lignende.

Disse norske restaurantene har stjerner i Michelin-guiden: Bagatelle har to, mens Annen Etage, Feinschmecker, Statholdergaarden og Le Canard har én. I tillegg har Restaurant Eik utmerkelsen Bib Gourmand, en anbefaling av restauranter med god mat til rimelig pris.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere