RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan skjule seg hos chattevenn

(Politiet)
Sist oppdatert:
Politiet tror at Sophie Hvitstein (12) kan skjule seg hos en chattevenn. To av nettvennene skal inn til nye avhør etter informasjon som kom fram mandag.

Sophie Hvitstein er blitt observert flere ganger etter at hun forsvant fra sitt hjem i Tønsberg fredag kveld. Et av de heteste sporene til politiet er at Sophie Hvitstein oppholder seg hos en venn som hun har møtt gjennom internett.

- Det er helt åpenbart en teori vi jobber med, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold til TV 2 Nettavisen. Gjennom pc-en til Sophie Hvitstein har politiet kommet i kontakt med tre unge menn som alle har vært inne til lange avhør.

- Møtte Sophie
TV 2 Nettavisen snakket mandag med en av disse. Søndag møtte flere politipatruljer opp hos mannen og ville snakke med ham.

- Jeg og en kamerat møtte Sophie i november, men vi har ikke hatt kontakt med henne siden da. Da vi snakket med henne på internett trodde vi hun var over 16 år, sier mannen (27) til TV 2 Nettavisen. Han forteller at han og hans fem år yngre kamerat dro til Tønsberg og møtte Sophie.

- Da vi møtte henne forsto vi at hun var under 16 år. Etter å ha pratet en stund så dro vi, og jeg har ikke møtt henne siden, sier mannen.

Politiet sier til TV 2 Nettavisen at denne mannen er sjekket ut av saken. Det er derimot ikke to gutter i slutten av tenårene som nå vil bli kaldt inn til nye avhør.

- Etter at vi nå har fått ny informasjon tar vi disse to inn til ytterligere avhør, sier Sakrisvold.

Sikre observasjoner
Politiet kjenner nå til noen av bevegelsene til Hvitstein etter at hun gikk hjemmefra klokken 1830 fredag kveld. Hun gikk aldri til Rimi-butikken slik hun avtalte med sin mor. Derimot tok hun 1901-toget til Oslo. På Oslo sentralbanestasjon er hun registrert av videokamera klokken 20.25-20.30 denne kvelden.

- Her ser det ut til at hun er sammen med flere personer, sier Sakrisvold til TV 2 Nettavisen.

En gang mellom da og lørdag formiddag reiste 12-åringen tilbake til Tønsberg. I kjøpesenteret Farmandstredet møter Sophie en bekjent ved 11-tiden.

- Bekjenten så ingenting unormalt med jenta. Hun sa da at hun skulle til Oslo, men vi vet ikke om hun reiste tilbake til Oslo, sier Sakrisvold.

Andre, ikke sikre vitneobservasjoner, tyder på at 12-åringen oppholdt seg i Tønsberg så sent som mandag morgen. Vitner skal da ha sett henne i sentrum.

- Dette er ikke sikker observasjon, og vi vil derfor ikke bekrefte dette. Det eneste vi er sikre på er at hun var i Tønsberg lørdag klokken 11, sier Sakrisvold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere