RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kanal 24-ansatte truet

Sist oppdatert:
En utsending fra Kanal 24 og Strømmestiftelsen skulle bygge fotballbane i Nairobi, men ble stanset av bevæpnede politimenn.

- Det var en dramatisk opplevelse, forteller Kjell Rune Nakkestad til Nettavisen.

Til daglig lager han barne- og ungdomsprogrammer for Kanal 24, men nå leder han arbeidet med å bygge en fotballbane i Nairobi i Kenya.

Sammen med representanter fra Kanal 24 og Strømmestiftelsen opplevde Nakkestad å bli truet av kenyansk politi tirsdag.

Våpen og tåregass
Radiokanalen og den norske stiftelsen samarbeider med den lokale organisasjonen MYSA (Mathare Youth Sports Association) om å bygge en fotballbane i slummen i Nairobi. Men under arbeidet tirsdag fikk representantene et ubehagelig møte med det lokale politiet.

- Vi var 7-8 personer fra prosjektkomiteen som stod ved fotballbanen da to lastebiler fullastet med politimenn stoppet oss, sier Nakkestad.

Bevæpnet med skytevåpen og tåregass ga politiet beskjed om at arbeidet skulle stoppe umiddelbart, selv om prosjektet har tillatelse fra kommunen.

- Skremte arbeiderne
- Det var tydelig på politisjefens holdning at dette var alvorlig. Han anklaget oss for å stjele land fra politiet, og det hjalp ikke å snakke til ham. Da ble det bare verre, sier Nakkestad.

Selv om de norske representantene opplevde situasjonen som dramatisk, var de ikke redde, forteller Nakkestad.

- Vi nordmenn bruker ikke være redde for politiet, men de nigerianske arbeiderne ble det, sier Nakkestad.

Såkalt landgrabbing er et stort problem i Kenya, hvor personer eller grupper stjeler landområder fra andre. Den planlagte fotballbanen ligger like ved en politistasjon.

Meklingsmøte på onsdag
Audhild Gregoriusdotter Rotevatn, nyhetsredaktør i Kanal 24, ser svært alvorlig på hendelsen.

- Ledelsen i Kanal 24 tar dette veldig alvorlig, men vi er glad for at våre representanter har tatt kontakt med den norske ambassaden i Nairobi, sier Rotevatn til Nettavisen.

Onsdag skal representanter for fotballprosjektet, politiet og kommunen møtes for mekling. Forhåpentligvis får arbeidet fortsette, så fotballbanen som er finansiert av Kanal 24s lyttere, kan stå ferdig allerede lørdag.

Her kan du se mer om prosjektet i Nairobi

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere