*Nettavisen* Nyheter.

Kanon i forsvarets tjeneste

Foto: (TV 2 Nyheter)

Kadetten drakk seg dritings mens lærerne så på.

14.02.07 09:31

(iBergen.no) En elev fra Sjøkrigsskolen drakk så mye alkohol under et FN-rollespill at han ble livstruende alkoholforgiftet. Han skal ha fått i seg en halv liter konjakk på kort tid.

Kadetten holdt på å miste bevisstheten, men lærerne som var til stede skal likevel ha nølt med å tilkalle hjelp, skriver Bergens Tidende.

Til slutt skjønte lærerne at ambulanse var absolutt nødvendig, og kadetten ble fraktet til sykestuen på Haakonsvern. Han ble utskrevet neste dag.

Hendelsen fant sted på Skjellanger fort på Holsnøy i oktober. Alkoholen skal ha blitt brukt i et rollespill med en tenkt geriljaleder, der man forsøkte å komme seg forbi en veisperring. Kadetten som ble alkoholforgiftet fulgte ikke manus, og drev det hele for langt.

En egen militær kommisjon har gransket hendelsen. I rapporten blir lærerne kraftig kritisert for ikke å ha grepet inn tidsnok.

- Hvis en person drikker de mengdene som her skisseres på kort tid, har man nådd en promille som i verste fall kunne tatt livet av ham, sier Jørgen Mørland, avdelingsdirektør ved divisjon for rettstoksiologi og rusmiddelforskning hos Norsk folkehelseinstitutt til avisen.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.