Kanonpåsken i fare

Foto: Schrøder, Tor Erik (SCANPIX)

Om en liten uke kommer første påskehelgen. Det ser ikke lyst ut.

31.03.09 08:23

For meteorologene på Storm Weather Center har lite oppmuntrende varsler å komme med for det store flertallet i vårt langstrakte land.

Mer om det siden.

Det ligger nemlig en hel uke mellom nå og neste helg.

Den uken kan det hende du ser solgløtt.

Sjekk været der du bor

På farten? Få været på mobil

Utrygt for sol
På Østlandet kommer uken til å begynne i grått, og østlendingene må belage seg på både sludd og regn. Trøsten er at det går over.

- Når nedbørsområdet har passert kan det bli oppholdsvær helt frem til helgen. Da kan vi få lange perioder med sol, og sola vil også ta litt slik at temperaturene stiger. Det kan komme opp i 10 grader, men jeg tror ikke det vil gå over dette nivået, sier Storm-meteorolog Frode Håvik Korneliussen til Nettavisen.

Helgen er imidlertid mer usikker.

- Det kommer et nedbørsområde innover Norge mot helgen. Dersom det kommer langt sør kommer østlandet til å få dårlig vær mens midt-Norge får fint vær. Går det lenger nord kommer det dårlige været til å ramme midt-Norge, men da er det gode sjanser for en fin helg på østlandet, sier meteorologen.

Mer påskegodt:
Her får du billigst øl

Guide til årets påskekrim

Regn, regn og regn
Vest- og sørlendingene har ikke noe godt i vente denne uken. Der begynner uken med regnbyger både mandag og tirsdag. Det skal imidlertid bedre seg noe utover tirsdag og onsdag. Solen kommer de likevel ikke til å se stort til.

Det blir nemlig forholdsvis skyet og oppholdsvær hele perioden, med store sjanser for nedbør i helgen. Temperaturene kommer til å ligge på mellom fem og åtte grader, så nedbøren kommer til å komme som regn i lavlandet og som snø over cirka 700 meter.

Bob, bob
Midt-Norge får mye av den samme værtypen. Her er det imidlertid mulighet for at helgen kan bli fin. Det forutsetter imidlertid at nedbørsområdet som er på vei inn går lengre sør enn ventet, og at det blir dårlig vær på østlandet.

Skjer ikke det må man også her belage seg på en grå start på påskeuken.

Fint i nord
Nordland, Troms og Finnmark har allerede hatt noen gode dager i solen. Der fortsetter finværet noen dager ut i uken. Så kommer væromslaget.

- Fra tirsdag og ut uken blir det nordlig vind og snøbyger på kysten. De tre nordligste fylkene kommer også til å oppleve temperaturfall og en litt mer vinterlig værtype enn de har nå, sier meteorologen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.