Gå til sidens hovedinnhold

Kanskje ikke det vinterværet du hadde håpet på

Sterk vind kombinert med nedbør i form av sludd og snø er i anmarsj, melder meteorologen.

Tirsdagens snøfall skapte trafikkaos blant annet i Vestfold og Buskerud tirsdag, men for mange barn innebar snøfallet en mulighet til å teste akebakken. Onsdag var det for eksempel full fart på Månejordet i Larvik, skriver Østlands-Posten.

Men gleden kan bli kortvarig.

Sør- og Østlandet må ta høyde for surt og delvis vått vintervær torsdag og fredag. Meteorologen varsler sterk vind fra i Sør-Norge opp til Møre, og det er ventet nedbør i form av regn, sludd og snø de nærmeste dagene.

Varmest i dag: Sola, fire plussgrader

Kaldest i dag, Karasjok, 24 minus

Sjekk ditt vær på Nettavisens værsider her

- Ganske grisete
Det er kanskje ikke det vinterværet folk har håpet på, men det er værbildet meteorolog Solbjørg Apeland tegner opp for Nettavisen.

- Det kan bli ganske grisete vær, ja, sier hun og begynner gjennomgangen i nord.

Stigende temperaturer i nord
- I Nord-Norge, der vinteren har festet grepet, er det kaldt nå, men torsdag og fredag ventes litt stigende temperaturer, opp mot i underkant av null grader. Finnmark kan få litt snø torsdag og fredag, ifølge Apeland.

Tromsø kan regne med temperaturer som onsdag, kanskje litt stigende.

I Finnmark ventes det vind opp i østlig kuling fredag, avtakende utover dagen. I resten av Nord-Norge ventes det ganske rolige vindforhold.

Sol og opphold i Trøndelag
I trøndelagsfylkene ventes det sol torsdag og temperaturer omtrent som onsdag, litt stigende. Fredag ventes det skyet og oppholdsvær.

Vestlandet får torsdag litt vind fra sørøst. Den går opp i stiv kuling i Rogaland, der det også ventes nedbør i form av regn.

Nedbør fra torsdag i sør
På Sørlandet venter Storm-meteorologen at det kommer inn nedbør i løpet av torsdag ettermiddag eller kveld. Temperaturene vil ventelig ligge på plussiden, men det kan kanskje begynne å sludde.

- Det er uansett ventet at det vil gå over til regn i løpet av fredag. Sørlandet får vind i skiftende retning opp i kuling styrke, sier hun.

På Østlandet er det ventet litt nedbør seint torsdag kveld.

- Temperaturene vil ligge rundt null. Nedbøren begynner kanskje som snø eller sludd og går over til regn, sier Apeland.

Meteorologen advarer derfor mot vanskelige kjøreforhold fredag, og minner om det ventes sterk vind helt fra Sør-Norge og opp til Mørekysten.

Reklame

Kun i dag: 30 % på alle varer hos Christiania Glasmagasin