RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kaos førte til frifinnelse

Sist oppdatert:
I masseslagsmålet var det så mye armer og bein at tingretten ikke ville dømme en av de påståtte deltakerne, tross mange bevis.

Den voldstiltale 37-åringen kan dermed gå ut på gaten igjen som fri mann.

Vokste seg stort
Masseslagsmålet skjedde i januar, på Wembley pub i Håkonsgaten i Bergen sentrum. Etter at dørvaktene kastet ut de involverte, vokste slagsmålet seg enda større ute på gaten. På det meste var 20 personer involvert. Slagsmålet tiltrakk seg også mange tilskuere, deriblant en 22 år gammel mann og hans to kamerater. Mens han sto og heiet fram venner som deltok i kampen, ble han plutselig slått i ansiktet med en flaske.

Flasken traff øyet og knuste, slik at 22-åringen fikk brudd i øyehulen og en kraftig hevelse. Kort tid etter kom politiet, og både mannen og de to kameratene pekte ut 37-åringen som flaskeangriperen. Den blødende mannen og kameraten tok i tillegg bilder av 37-åringen.

- Husker ikke
Men 37-åringen hevdet han overhodet ikke hadde deltatt i masseslagsmålet. Derimot fortalte han retten at han hadde kommet gående langs veien da han plutselig ble slått ned og fikk «black out». Det neste han husker er at flere mennesker han opplevde som truende, tok bilder av ham. Likevel var han helt sikker på at han ikke hadde slått noen med flaske.

Til tross for at 37-åringen var utpekt av tre vitner, hvorav den ene var edru, to personer hadde bilder av ham og han hadde brukt en signaloransje jakke den aktuelle kvelden, mente de to lekdommerne i tingretten likevel det var rimelig tvil om at det faktisk var ham som var gjerningsmannen.

Årsaken var at det var så mye armer og bein i masseslagsmålet at det ble vanskelig å konstatere hvem som hadde gjort hva. Fagdommerene var av en annen oppfatning og ville dømme 37-åringen, men måtte dømme i flertallets retning.

Mannen ble derfor frikjent for tiltalen om legemsbeskadigelse med farlig redskap. Han slipper også å betale legeregningene til 22-åringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere