Har du bilder eller video fra kaoset i Holmenkollen? Send til tips@nettavisen.no.

Syv personer ble skadet ved Voksenlia T-banestasjon etter å ha fått strøm i seg. En av dem er alvorlig skadd.

En person ble i tillegg påkjørt av T-banen på Besserud T-banestasjon. Besserud T-banestasjon ligger like etter Holmenkollen T-banestasjon på vei ned mot sentrum.

- En person er påkjørt og lettere skadd. Personen ramlet mellom T-banen og perrongen, og vedkommende er tatt hånd om av ambulanse, sier operasjonsleder Tor Grøttum til Nettavisen, og legger til at de ikke har full oversikt over hendelsesforløpet.

LES OGSÅ: Politiet går ut med klar oppfordring til Holmenkollen-publikummet

Etter meldinger om folk som gikk i T-banesporet, besluttet Sporveien å slå av strømmen for en periode. Like før 19.00 er strømmen slått på igjen, men fordi personer på nytt har tatt seg ned i sporet, kan ikke T-banen begynne å gå helt ennå.

- Strømmen er på igjen, så T-banen starter snart. Vi ønsker å få folk bort fra området og ned mot sentrum.Men det er fortsatt mye folk i området, så vi tar forbehold om at vi må stoppe den igjen, sier Grøttum.

Situasjonen har roet seg.

- Det er ikke så kaotisk som før. Vi begynner å få oversikt og har rimelig god kontroll over situasjonen.

- Oppfører seg veldig dårlig

Innsatsleder Arne Røtterud forteller at de i utgangspunktet fikk melding om at flere personer var påkjørt av T-banen på Besserud.

- Da vi kom frem viser det seg at en person har vært i konflikt med T-banen, sier Røtterud til Nettavisen.

Han beskriver dagen som svært krevende, og sier de har brukt veldig mye politiressurser for å få kontroll over situasjonen.

- Det er mange politifolk, vektere, brannvesen og helsevesen som må jobbe oppe i Holmenkollen her fordi særdeles mange mennesker oppfører seg veldig, veldig dårlig - beruset og så videre, sier innsatslederen.

- Folk drikker for mye alkohol

- Hvorfor skjer dette? Man vet jo hva som kommer når det er Holmenkollen-lørdag?

- Folk mister alle hemningene fordi de drikker altfor mye alkohol. Det har vært veldig mye fyll, du ser jo hvor høy promille det er på folk som velter nedover her, og som ikke vil høre på det vi sier til dem.

Røtterud sier at han ikke kjenner til planleggingen som er gjort i forkant av arrangementet.

- Dette har vært en veldig stor utfordring, og hvorvidt man var klar over at det skulle bli så ille, det kjenner jeg ikke til.

- Fullstendig kaos

Politiet meldte om kaoset på Twitter rundt 17.15 lørdag ettermiddag:

«Frognerseteren- og Holmenkollen T-banestasjoner: Våre patruljer på stedet melder om store problemer med svært mange mennesker, som bl.a. river ned gjerder, slåss med hverandre og politiet. Vi sender flere enheter til stedene.»

Svært mange mennesker er samlet i Holmenkollen ettter lørdagens skiøvelser.

- Patruljene våre meldte om fullstendig kaos på Frognerseteren og Holmenkollen t-banestasjon klokken 17.05. Vi vet ikke nøyaktig hva foranledningen til kaoset var, men vi kan jo se for oss at det ble utløst av trengsel i køer på grunn av at mange mennesker ville ned til sentrum på t-banen, kombinert med beruselse, sa operasjonsleder Tor Jøkling til Nettavisen.

Nettavisens journalist, som er på stedet, beskrev situasjonen som fullstendig kaotisk:

- Politiet sendte folk til Holmenkollen fra Frognerseteren tidlig, med lovnader om at alt var bedre der. Det var det ikke. Timevis med kø. Folk velger å gå i gatene, og flere ligger strødd i veikanten. Har sett flere slåsskamper hvor politi og militærpoliti måtte bryte inn.

- Sender flere enheter

Politiet sendte et stort antall enheter til stedet.

- Vi har sendt ut et stort antall enheter for å prøve å få kontroll. Det er som nevnt mange mennesker, de river ned gjerder, slåss mot hverandre, er aggressive mot politiet, hopper ut i sporet og beveger seg nedover T-banelinjen, sa Jøkling.

- Besvimer inne i folkemengden

Rundt 17.40 skrev politiet på Twitter at de ikke har full kontroll over situasjonen, men at de stadig sender flere enheter til områdene.

«Det meldes om at mennesker besvimer inne i folkemengden, og at det er tendenser til panikk,» skrev politiet på Twitter, og fortsatte:

«Videre meldes det om at personer også har tatt seg ned i T-banesporet, og går mot sentrum».

- Situasjonen er uvoersiktelig. Det er store folkemengder, og politiet jobber med å få roet ned massene. Trengselen er såpass stor at det meldes om panikk i folkemengden, sa Jøkling til Nettavisen.

- Hvor mange mennesker er det snakk om?

- Det vet vi ikke, men det er store mengder.

Har slått av strømmen

Kaoset tok såpass overhånd at Sporveien så seg nødt til å slå av strømmen på T-banelinja.

- Det er slik at det er kaotiske tilstander og politiet har ikke kontroll. Vi har vurdert sikkerheten, og kan ikke gå på akkord med den. Nå har vi tatt strømmen, så det går altså ingen T-bane mellom Frognerseteren og Majorstuen, sa kommunikasjonssjef Cato Asperud i Sporveien til Nettavisen.

- Hvor lenge blir det sånn?

- Der må vi forholde oss til politiet. Når folk går i sporet er det helt umulig for oss å kunne operere T-banen. Dette er en sikkerhetsmessig vurdering., sa Asperud.

- Politiet må få kontroll på situasjonen,og vi har tett dialog med politiet. Men det viktigste for oss er at det skal være sikkert, og når vi vurderer det som ikke sikkert, så stopper vi.

Flere enn antatt

Emilie Nordskar, informasjonssjef i Holmenkollen Skifestival sier til TV 2 at arrangørene har hatt en god og tett dialog med både Ruters vektere, politi og frivillige, men at det kom langt flere til Holmenkollen enn det de hadde forventet.

– Vi forventet at utrolig mange mennesker ville komme opp hit, og regnet med rundt 100.000 mennesker i løpet av helga, men det viser seg at det kom over 100.000 bare i dag, og det er et vesentlig større antall mennesker enn det vi hadde regnet med. Da oppsto det problemer, sier hun.

Hun opplyser at det inne på selve arenaområdet, der man løser billett, ikke er rapportert ett eneste skadetilfelle, men at det ute i løypa, der det er gratis adgang, kom tusenvis av mennesker som arrangørene ikke hadde kontroll over.