*Nettavisen* Nyheter.

Kaos i trafikk-Norge

Foto: (TV 2)

Vinterens ankomst har satt sitt preg på trafikken i store deler av Norge.

26.10.06 19:59

Send oss dine trafikkbilder: Vaktsjef@nettavisen.no eller MMS: NATIPS til 1984.

Viking Redningstjeneste skriver i en pressemelding at mye av kapasiteten deres går med til å berge uheldige bilister opp fra grøfta, og bare i løpet av dagen har de hjulpet 400 bilister på grunn av vinteren som brer seg utover landet. Dette kombinert med sommerdekk er ingen god oppskrift for trygg trafikk.

Det er stort sett bare storbyene som slipper unna vinterforholdene, men her er det også glatt og farlig på veiene.

Mats Carlsson, vaktoperatør ved trafikksentralen i Oslo, sier til Nettavisen at det er vinterforhold flere steder i landet.

- Det er ikke noe kaos selv om noen opplever det som det. Det er ikke noe unormalt, sier Carlsson.

På Østlandet ligger temperaturen på rundt null. Dermed er det glatte veier, noe som forårsaker en del trafikk, spesielt med tanke på de utenlandske trailerne som er vant til andre forhold.

- Her i Oslo går det litt tregt inn og ut av sentrum. Vi har en del problemer med føret, sier han.

Stengte veier
Riks vei 7 ved Geilo og Hardangervidda er stengt på grunn av en trafikkulykke. I tillegg så er Trollstigen stengt. Eidsvoll-tunnelen ble stengt etter en dødsulykke inne i tunnelen onsdag, og det er fortsatt ukjent om når Eidsvoll-tunnelen blir åpnet igjen, men Carlsson opplyser om at det ikke har vært noen problemer med omkjøring.

- Sognefjellet ble akkurat stengt på grunn av dårlig vær. Ellers er det vinterforhold i Stryen, Hemsedal, og nedover mot Hardangervidda helt ned mot Haukeli. I tillegg er det vinterforhold over samtlige fjelloverganger helt fra Nord-Trøndelag og oppover mot Finnmark, sier Carlsson.

Trafikkulykker
Carlsson opplyser om at det har vært noen trafikkulykker blant annet en på riksvei syv, og en utenfor Kongsberg, samt en utforkjøring ved Lygna, men det går rolig nå og det er ingen personskader.

- Det som lager problemer er at folk ikke har lagt om til vinterdekk, sier Carlsson.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.