*Nettavisen* Nyheter.

Kaos og sneglefart

Snøen skaper trafikkaos på Østlandet tirsdag. Beltevogner måtte tråkke til i Telemark. Sjekk været der du er.

28.02.06 16:44

Det vil fortsette å snø i hele dag, melder Storm Weather Center.

I Telemark måtte politiet ha hjelp fra Røde Kors' beltevogner og snøscootere for å evakuere folk i bytrafikken i Skien og Porsgrunn. Brøytebilene maktet ikke å holde veiene åpne, og flere av dem kjørte seg fast.

Se bildespesial nederst i saken

På riksvei 354, en av hovedveiene mellom Skien og Porsgrunn, lignet situasjonen en fjellovergang i uvær.

- Det er fullt kaos i trafikken. I Porsgrunn og Skien kjører folk seg fast i snøfonner, og vi må sette inn beltevogner fra Røde Kors for å evakuere dem, sier operasjonsleder Torbjørn Tangen ved Telemark politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Søk på været 50.000 steder i Norge her

Evakueres med Røde Kors
Klokka 16 var evakueringsarbeidet i full gang. Røde Kors var på vei for å hjelpe flere bilister som satt fast på Ballestad. Flere hadde da sittet i bilene i flere timer og ventet på hjelp. Over NRK radio hadde de fått beskjed om å forholde seg i ro.

- Også andre steder er det problemer. Det er helt ekstremt, sier Tangen til TV 2 Nettavisen.

Har du bilder av snøværet? Send bilder på MMS: NATIPS til 1984, eller på mail til vaktsjef@nettavisen.no

Dårlig skodde vogntog
I Østfold mottok politiet en rekke meldinger om dårlig skodde vogntog som skapte problemer for andre trafikanter tirsdag.

Se oppdaterte veimeldinger her.

- Vi har fått meldinger om 10-12 trailere som står fast ulike steder i fylket. Fortsatt snør det tett, så det ser ikke ut til å bedre seg, fortalte operasjonsleder ved Østfold politidistrikt til TV 2 Nettavisen klokka 15.00.

Ved veitrafikksentralen bekrefter Dag Torstein Schau at det har vært problemer på hele Østlandet.

- En del vogntog sliter med å få lagt på kjettinger i tide. Når trafikken generelt går sakte på grunn av snøværet, får de problemer i bakkene, sier Schau til TV 2 Nettavisen.

Skulleruddumpa stengt
På E6 var det gjentatte problemer mellom Oslo og Vinterbro tirsdag. Klokka 14.30 meldte Statens vegvesen at veien var stengt ved Skulleruddumpa mellom Ryen og Mortensrud på grunn av bilberging.

- Det er ikke fremkommelig før det brøytes, men det er omdirigering via Nordstrandsveien, sier operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt.

Han legger til at det har vært kaotiske tilstander i Oslo-trafikken i hele dag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.