RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
ILLUSTRASJONSBILDE: All trafikken sto i omtrent én time lille nyttårsaften.
ILLUSTRASJONSBILDE: All trafikken sto i omtrent én time lille nyttårsaften. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

Kaos på Gardermoen på grunn av underkjølt regn

Sist oppdatert:
Trafikken på flyplassen sto bom stille i omtrent én time.

Trafikken er i gang igjen på Oslo Lufthavn Gardermoen etter å ha vært stengt i omkring en time på grunn av underkjølt regn.

- Når det er ti minusgrader i bakken og det kommer regn, så fryser det på med en gang. Da er det rett og slett ikke trygt verken å lette eller å lande, sier medierådgiver Lasse André Vangstein til NTB.

Begge rullebanene ble stengt omkring klokka 15. Like etter klokka 16 ble det meldt at den ene rullebanen var åpnet igjen.

– Vi kjører på med kjemikalier for å få smeltet isen og prioriterer fly som skal inn for landing. Vi har god beredskap for dette, men jobben må gjøres og det tar den tiden det tar, sier Vangstein.

Han hadde ikke oversikt over hvor mange flygninger som var berørt av værproblemene. Publikum bes komme som normalt til flyplassen og følge med på eventuelle forsinkelser og kanselleringer. Reisende må regne med at forsinkelsene vil forplante seg utover ettermiddagen og kvelden.

Veiene på Østlandet er også svært glatte, og flere biler har allerede vært utsatt for ulykker. Så langt er det ikke meldt om alvorlige personskader.

Temperaturen er minus 7 grader, mens nedbøren faller som regn. Dermed fryser det til is umiddelbart.

Veiene på Østlandet er også svært glatte, og flere biler har allerede vært utsatt for ulykker. Så langt er det ikke meldt om alvorlige personskader. (©NTB)

Få de siste trafikkoppdateringene her:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere