*Nettavisen* Nyheter.

Kaos på Kastrup

Opptil 15.000 passasjerer er rammet av SAS-streiken ved København Lufthavn.

25.04.07 12:22

400 måtte overnatte på Kastrup i natt.

Kaoset brøt ut etter at 150 flyavganger har blitt kansellert på Kastrup i løpet av to dager. De danske kabinansatte i SAS streiker for å få bedre arbeidsforholdene. SAS-ledelsen ønsker en nedbemanning.

400 passasjerer har måttet overnatte på Kastrup i København i natt. SAS maktet ikke å finne hotellrom til alle passasjerene som var rammet av streiken.

SAS avlyste 113 avganger tirsdag, og foreløpig er 16 avganger til avlyst onsdag. Det utgjør stort sett alle SAS-flyvninger fram til klokka 10.00 onsdag. Men streikesituasjonen er ennå ikke avklart mellom SAS-ledelsen og de streikende. Ifølge flyselskapets hjemmeside er det sannsynlig at flere flygninger vil bli kansellert.

- De streikende er stålsatte på at de ikke skal jobbe igjen før det foreligger en avtale mellom CAU og SAS-ledelsen, sier formannen i CAU, den danske foreningen for kabinansatte.

Star Tours, den største kunden hos SAS, har ennå ikke blitt berørt av streiken og sier at de regner med å kunne gjennomføre alle sine flyavganger.

Nettavisen følger saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.