*Nettavisen* Nyheter.

Kaotisk i det irakiske parlamentet

Kaos og bråk brøt ut i det irakiske parlamentet, da det tirsdag ble klart at partiene ikke er blitt enige om noe som helst, to måneder etter valget i landet.

29.03.05 16:18

Tirsdagens møte, som er det andre i det nyvalgte parlamentet, avdekket dype meningsforskjeller mellom de ulike grupperingene, melder nyhetsbyrået Reuters.

Da parlamentet tirsdag fikk vite at det ikke engang var oppnådd enighet om posten som parlamentspresident, reiste flere av delegatene seg og ropte at politikerne svikter det irakiske folket.

Etter hvert som temperaturen i møtet nærmet seg kokepunktet, ble journalistene skysset på dør, og tv-stasjonene som sendte fra møtet begynte i stedet å sende arabisk musikk. Fungerende statsminister Ayad Allawi forlot møtet kort tid etterpå.

I forkant av møtet eksploderte flere granater i sentrale strøk av Bagdad. En militant gruppering hevdet via en hjemmeside på internett at den hadde skutt granater mot den grønne sonen, hvor parlamentet møtes, men det ble ikke meldt om skader.

Blant den irakiske befolkningen er det i ferd med å bygge seg opp stor frustrasjon over at politikerne to måneder etter valget fortsatt ikke har klart å danne noen ny regjering i landet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag