*Nettavisen* Nyheter.

Kappet beina - krever millioner

Vietnameseren (45) kappet av seg beina og en hånd - i protest mot å bli dømt til 21 år for dobbeltdrap. Nå krever han millionerstatning.

14.09.04 08:36

Vietnameseren krever millionerstatning fordi fengselet ikke passet bedre på ham.

Drepte kvinne og sønn
Det var i januar 1997 en 34 år gamle vietnamesisk kvinne og hennes ti år gamle sønn ble funnet drept i en leilighet på Kaldnes utenfor Tønsberg.

Trolig hadde kvinnen og sønnen ligget døde i leiligheten siden nyttårsaften. Begge var ille tilredt etter knivstikk mot halsregionen.

45-åringen kom raskt i politiets søkelys, mistenkt for å ha tatt livet av ekskona og stesønnen.

Til tross for at det ikke ble funnet noen tekniske bevis som knyttet 45-åringen til drapene, ble han i Agder lagmannsrett dømt til 21 års fengsel.

Hydraulisk platesaks
Vietnameseren ble senere overflyttet til Ila fengsel, forvarings- og sikringsanstalt. Uten noe forvarsel klarte 45-åringen å kappe av seg begge beina og den ene hånden i en hydraulisk platesaks på verkstedet.

Den dobbeltdrapsdømte mannen ble i all hast brakt til sykehus. Den nå totalt pleietrengende mannen ble en tid senere plassert i en omsorgsleilighet utenfor Tønsberg. I dag soner han derimot ved Berg fengsel.

45-åringen protesterte høylytt både da han ble dømt i Tønsberg byrett og senere i lagmannsretten.

Hans grufulle handling på verkstedet på Ila kan bare oppfattes som en ytterligere protest mot dommen på 21 års fengsel.

- Burde ha passet bedre på ham
45-åringens forsvarer, advokat Olav Stake fra Tønsberg, sier til TV 2 Nettavisen at hans klient alltid har benektet kjennskap til dobbeltdrapene.

- Min klient har saksøkt staten for et større millionbeløp, knyttet til de tap han vil lide når han er ferdig sonet og skal forsøke å leve et normalt liv igjen. Han mener at betjentene på Ila fengsel burde ha passet bedre på ham, slik at han ikke ville ha kappet av seg beina og den ene hånden.

Erstatningssaken er berammet til 11. oktober i Oslo tingrett.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.