Kapteinen: - Dramatisk

Foto: (REDNINGSSELSKAPET)

Her ligger «Vårøybuen» i fjæra.

04.02.09 13:32

Fire fiskere ble reddet etter en dramatisk redningsaksjon ved Sandsøya sør for Ålesund onsdag morgen.

- Jo, det var for så vidt dramatisk da det skjedde, forklarer skipper og eier Dag Østrem (50) på telefon til fvn.no.

Østrem vil ikke si for mye om hva som skjedde med det 62 fot lange fartøyet som onsdag morgen var på vei ut til fiskefeltet da grunnstøtingen skjedde. Skipperen tror det var noe med styremekanismen som har sviktet.

Trossa røk
Vårøybuen ble liggende og rulle i fjæra ved Sandsøya, som ligger nord for Stadt. Det var sterk bris til liten kuling i området, men én av mannskapet fikk satt ei trosse inn i land, og deretter fikk de to andre klatret på land ved å fire seg bortetter trossa.

Like etter røk den, og Østrem hadde ikke lenger mulighet for å komme på land. Han ble like etter reddet i land av en lettbåt fra Kystverktet.

Klokken 08.40 var alle fire berget, meldte Hovedredningssentralen til TV 2.

Fiskebåt hadde grunnstøtt på nordsiden av Sandsøya i Hærøyfjorden. Det er dårlig sikt i området, snøbyger og kaldt. Hovedredningssentralen fikk melding om havariet litt over klokka sju onsdag morgen.

Fire personer
Det var fire personer om bord i fiskeskøyten «Vårøybuen», da båten trolig fikk motorstopp før grunnstøtingen.

Redningsaksjonen var dramatisk i morgentimene onsdag.

- Tre mann har klart å komme seg i land. En mann klarte først å ta seg i land med et tau. To andre klarte så ved hjelp av dette tauet å komme seg av båten. Den siste personen har vi ennå ikke status på, var første melding fra redningsleder Owe Frøland til tv2nyhetene.no.

Flere lokale fiskebåter var i området. I tillegg var en ambulansebåt og en båt fra kystverket på stedet. Kystvakt, redningshelikopter og ambulansehelikopter var også satt inn i redningsaksjonen, melder Hovedredningssentralen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag