RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kapteiner var storsmuglere

Sist oppdatert:
Tre norske og en islandsk skipskaptein innrømmer å ha smuglet nær to millioner sigaretter, og flere tusen liter sprit de siste tre årene.

– Vi har ikke vært borti en sak av denne størrelsen og omfang, hvor det har vært så godt organisert tidligere, sier Helge Breilid, kontorsjef ved Tollvesenet i Kristiansand, til Fedrelandsvennen.

De fire kapteinene, to på hvert av fartøyene «Hanseatic Sea» og «Hanseativ Star», har innrømmet den massive smuglingen, som hovedsakelig leverte varene i Arendal.

Det var under levering av smuglervarene i august i fjor at kapteinene ble avslørt. En av fraktebåtene ble møtt av en gummibåt. De skulle motta ni søppelsekker med 50 liter sprit og 9000 sigaretter kjøpt billig fra skipshandlere fra Tyskland og Nederland. Politiet ble varslet, og innhentet båten som lå utenfor Tromøya i Arendal. De dumpet da varene i sjøen og stakk av.

De to mennene fra Arendal ble senere gjenkjent og pågrepet av politiet. De har sittet i varetekt, og er siktet i saken. Kapteinene har innrømmet forholdene, men har ikke sittet i varetekt. Eventuell tiltale mot kapteinene er klar om rundt en måned.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere