*Nettavisen* Nyheter.

Kapteiner var storsmuglere

Tre norske og en islandsk skipskaptein innrømmer å ha smuglet nær to millioner sigaretter, og flere tusen liter sprit de siste tre årene.

15.01.06 23:44

– Vi har ikke vært borti en sak av denne størrelsen og omfang, hvor det har vært så godt organisert tidligere, sier Helge Breilid, kontorsjef ved Tollvesenet i Kristiansand, til Fedrelandsvennen.

De fire kapteinene, to på hvert av fartøyene «Hanseatic Sea» og «Hanseativ Star», har innrømmet den massive smuglingen, som hovedsakelig leverte varene i Arendal.

Det var under levering av smuglervarene i august i fjor at kapteinene ble avslørt. En av fraktebåtene ble møtt av en gummibåt. De skulle motta ni søppelsekker med 50 liter sprit og 9000 sigaretter kjøpt billig fra skipshandlere fra Tyskland og Nederland. Politiet ble varslet, og innhentet båten som lå utenfor Tromøya i Arendal. De dumpet da varene i sjøen og stakk av.

De to mennene fra Arendal ble senere gjenkjent og pågrepet av politiet. De har sittet i varetekt, og er siktet i saken. Kapteinene har innrømmet forholdene, men har ikke sittet i varetekt. Eventuell tiltale mot kapteinene er klar om rundt en måned.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.