RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kåret årets barnekommune

Sist oppdatert:
Ikke noe annet sted i Norge er det bedre å være liten. Sjekk vinneren her.

Det var likestillings-og forbrukerminister Karita Bekkemellem som gav Ski kommune den gjeve utmerkelsen da hun åpnet barne- og ungdomskonferansen i Trondheim tirsdag.

Kommunen får prisen for sitt brede tilbud til barn og ungdom og for godt samarbeid mellom frivillige organisasjoner, foreldre og kommunen som gir barna et trygt og godt oppvekstmiljø.

- Vi er veldig glade, og spesielt glade for å få prisen på vegne av alle dem som jobber med dette i skoler, barnehager og i prosjekter, sier rådmann i Ski, Richard Malinowski, til TV 2 Nettavisen.

Juryen gir også kommunen ros for å ha tatt barna med på råd. Barna i Ski har både ungdomsråd og barn og unges kommunestyre.

- Det er viktig å høre på barn og ungdom fordi de formulerer seg på en litt anenn måte, og de har en annen prioritering enn de voksne. De er mindre kravstore og gjør mye ut av midlene de får tildelt, sier han.

Nå skal det feires i Ski, men rådmannen vet ennå ikke helt hvordan.

- Det skal feires på en skikkelig måte, forsikrer han.

Prisen deles ut for tredje gang i år. 25 kommuner har blitt nominert eller søkt om å få utmerkelsen, opplyser Barne- og familiedepartementet i en pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere