Kåret Norges mektigste homser

Foto: Hege Kristin Ulvin

Nettstedet Gaysir har kåret byrådsleder i Oslo, Erling Lae (H) til den mektigste homsen i Norge.

14.01.06 06:21

Homonettstedet har kåret de ti mektigste homsene og lesbene i Norge, skriver VG.

- Dette er hyggelig. Det er en anerkjennelse av det blir satt pris på at jeg er helt åpen og ærlig om hvem jeg er. Det er et virkemiddel til å si at det er helt greit å være annerledes. Om du er homo, kan du bli byrådsleder i Oslo om du vil, sier Lae til avisen.

Listen Gaysir har publisert ser ut som følger:

De ti mektigste homsene:
Erling Lae
, byrådsleder Oslo; Kjell Erik Øie, statssekretær i barne- og likestillingsdepartementet; Arve Juritzen, medieaktør; Knut Olav Åmås, debattredaktør i Aftenposten; Bjarte Hjelmeland, skuespille; Jon Reidar Øyan, LLH-leder; Per-Kristian Foss, stortingsrepresentant; Christen Sveaas, finansmann; Kenneth Elvebakk, filmregissør; Per Østvold , leder av Transportarbeiderforbundet.

De ti mektigste lesbene:
Gro Hammerseng, håndballspiller; Beate Gangås, likestillings- og diskrimineringsombud; Kim Friele , lesbe-ikon; Brita Møystad Engseth, journalist; Anne Holt, forfatter; Anette Trettebergstuen, stortingsrepresentant; Bera Moseng, forsker; Karin Engerud, leder for Faglig nettverk for lesbiske og homofile i arbeidslivet; Inger Lise Blyverket, sentralstyremedlem i Utdanningsforbundet; Christine Koht, programleder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.